Αραβαντινός -Σιμωνέτος Χαράλαμπος: Ποιος είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής από το Ληξούρι; Ποιες είναι οι προτεραιότητες του; (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 19:58

Αραβαντινός -Σιμωνέτος Χαράλαμπος: Ποιος είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής από το Ληξούρι; Ποιες είναι οι προτεραιότητες του; (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Αραβαντινός Σιμωνέτος Χαράλαμπος, ο οποίος αναδείχθηκε υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιόνια Νησιά ,στην εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Απριλίου για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών. 

Ο κ Αραβαντινός Σιμωνέτος Χαράλαμπος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ληξούρι , σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό στην διεθνή διακυβέρνηση και πολιτική.

Όπως ο ίδιος αναφέρει για τη συμμετοχή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία σε άτομα που δεν είναι τόσο αναγνωρισμένα μέσα από την  εκλογική  διαδικασία, η οποία ήταν γιορτή για την άμεση δημοκρατία, σε νέα παιδιά που απλώς ασχολούνται με τα κοινά , παιδιά της καθημερινότητας , να έχουν την ελπίδα να εκλεγούν και να ακουστούν δημόσια οι προβληματισμοί ενός νέου ανθρώπου.

Η οικογένεια μου είναι μια πολιτικοποιημένη οικογένεια, από μικρή ηλικία είχα τις συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες και πάντα οι αξίες από το σπίτι ήταν να ασχολούμαι με τα κοινά και να ενδιαφέρομαι για τον συνάνθρωπο μου με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξία.

Ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή με ενδιαφέρει να αλλάξει η Ευρώπη , να κινηθεί σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την υπάρχουσα που είναι άκρως επικίνδυνη και προβληματική. Αυτό που θα ήθελα είναι να χρηματοδοτήσει η Ευρώπη την δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και να στηρίξει την Περιφέρεια , όπως είναι και τα νησιά μας μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Το 80% των αποφάσεων λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι αποφάσεις αυτές αφορούν άμεσα την ζωή των Ευρωπαίων πολιτών».

Ερωτώμενος για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα του  καθημερινά το τονίζουν αυτό το θέμα και συνέστησε στους πολίτες στις Ευρωεκλογές του Ιονίου να δείξουν πια Ευρώπη θέλουν. Μία Ευρώπη που να την διακρίνει η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία , η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η μια Ευρώπη της διαφθοράς (αναφέρθηκε στο ότι  η Ούρσουλα φον τερ Λάιεν ελέγχεται για 35 δις (προσωπική διαπραγμάτευση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά την άνοιξη του 2021 για την αγορά κάπου 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αξίας 35 δισ. Ευρώ και προσέλαβε δικό της πρόσωπο –οράτε Πίπερ- η εκλεκτή όπως την χαρακτήρισε του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία παραβρέθηκε και στο συνέδριο της ΝΔ).

Επιχειρηματολόγησε και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφερόμενος στην ρουσφετολογική όπως την χαρακτήρισε τοποθέτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Καρδίτσας το 2019 και στον διορισμό του σταθμάρχη στα Τέμπη που δεν πληρούσε τα κριτήρια.  Σημείωσε δε, ότι η Ευρωβουλή έχει καταδικάσει την χώρα μας για τις γυναικοκτονίες, για το οργανωμένο έγκλημα, τις υποκλοπές καθώς και για τα Τέμπη. Και ότι η Ευρωβουλή θα συνεχίσει να κάνει το χρέος της και μετά τις ευρωεκλογές.

Αποτύπωσε στην συνέχεια τον τρόπο που θα κινηθεί έως τις ευρωεκλογές με επισκέψεις  με περιοδείες και επισκέψεις και στα άλλα νησιά.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες που θέτει για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως ο μοναδικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλα τα Επτάνησα, αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας που πρέπει να βελτιωθεί, στον πρωτογενή τομέα, στην εκπαίδευση.

Κλείνοντας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών , να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να επιλέξουν ποια Ευρώπη θέλουν, μπλοκάροντας  την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ . Σε συνάρτηση με την επιστολική ψήφο, έκανε αναφορά και στην ομογένεια που θα πρέπει να δει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας που δεν έχει την  εικόνα χώρας της δύσης και να συμβάλλουν για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί σε σχ΄3εση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250