Πως θα γίνουν οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ; - Με 2 τρόπους η ψηφοφορία (Αριστοτέλης Μπατιστάτος στον COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 09:37

Πως θα γίνουν οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ; - Με 2 τρόπους η ψηφοφορία (Αριστοτέλης Μπατιστάτος στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αριστοτέλης Μπατιστάτος, με αφορμή το κάλεσμα σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε εθελοντική αιμοδοσία για τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς ενόψει του Πάσχα, την  Τετάρτη 10 Απριλίου, αλλά και για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων στις ευρωεκλογές.


 Ο κ .Μπατιστάτος ανέφερε σχετικά: « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος , την 10η Απριλίου την βάλαμε ως ορόσημο , έχουμε ξεκινήσει από δύο μέρες πρίν την εθελοντική αιμοδοσία και θα συνεχίσουμε μέχρι και πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο του καθενός. Τα κόμματα δεν έχουν μόνο πολιτική ευθύνη, αλλά και κοινωνική  και το πολιτικό σύστημα γενικότερα μια από τις βασικές του αποστολές είναι να διαπαιδαγωγεί την κοινωνία. Ανοίξαμε τον δρόμο και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Με το αίμα έχουμε θέμα και ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το δικό μας και τα ποιο απομακρυσμένα από τα κέντρα, έχουν ακόμα μεγαλύτερο θέμα».

Ο κ Μπατιστάτος ερωτώμενος επίσης για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου , αφού σημείωσε  ότι από την αρχή της ανάλειψης των καθηκόντων της η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και τα νέα όργανα κινούνται με εξωστρέφεια, ενημέρωσε σχετικά: « Είναι μία καινοτόμος διαδικασία, πρώτη φορά γίνεται με προκριματικές εκλογές για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας και θα γίνει και στην Κεφαλονιά την Κυριακή σε 3 εκλογικά τμήματα. Στο Ληξούρι στο Δημαρχείο, στο Αργοστόλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αγία Ευφημία στο Πνευματικό Κέντρο. Θα στηθεί κάλπη για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν με κάλπη και διαδικτυακά για όσους έχουν εγγραφεί στο e-syriza. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο τρόπους είναι ότι όποιος ψηφίσει στην κάλπη, μπορεί να επιλέξει έναν από τους υποψήφιους της δικής μας Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, οι οποίοι είναι 3 . Ο Μπάμπης Αραβαντινός από την Κεφαλονιά- από το Ληξούρι και  ο Θανάσης Τεμπονέρας και η Ελένη Γραμμένου  από την Κέρκυρα.

Όσοι  ψηφίσουν διαδικτυακά , μπορούν να ψηφίσουν για οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας επιθυμούν, πχ της Αττικής που μπορούν να ψηφίσουν τον Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος προς τιμήν του για μία ακόμη φορά επέλεξε την δύσκολη οδό. Η διαδικασία ξεκινά από τις 8 το πρωί μέχρι το απόγευμα και την Δευτέρα θα έχουμε και τους 42 , με τους 2 υπάρχοντες Ευρωβουλευτές, τους 5 που θα ορίσει ο πρόεδρος στέφανος Κασελάκης και οι υπόλοιποι που θα βγούν από αυτή την διαδικασία».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250