Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: 17 Απριλίου - Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε στην απεργία με διάφορες μορφές αγώνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 09:35

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: 17 Απριλίου - Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε στην απεργία με διάφορες μορφές αγώνα

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς 

 Συμπολίτες και συμπολιτησες

Το κίνημα πολιτών κεφαλονιας στην συνέλευση του την Τετάρτη το απόγευμα απασχοληθηκε με την απεργία στις 17 Απριλίου για τον καλύτερο συντονισμό και την συμμετοχή που πρέπει να έχουμε.

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Παναγής Βλάχος πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων και ο Σπύρος λουκακης πρόεδρος των επαγγελματιών.

Η ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια, οι οφειλές στην εφορία και στο ταμείο ήταν από τα θέματα που μπήκαν για συζήτηση καθώς λοιπουν από την ατζέντα του προεκλογικού λόγου προσπαθώντας να τα κρύψουν "κάτω από το χαλί "

Ειδικά για τα funds και τους services δεν μιλάει κανείς για την βρώμικη δουλειά του "κυνηγητου "ληξιπροθεσμων οφειλών με αδιαφανεις συμφωνίες με τις τράπεζες,χειρότερες και από αυτές που έκαναν κάποιοι παλαιότεροι με τους ολιγαρχες.

Συγκεκριμένα, καταγγελία που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα πως οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων δεν έχουν ΑΦΜ αφήνει εκθετους όχι μόνο τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και την δικαιοσύνη που ...μάλλον "αργή να αντιδράσει "Οι λεγόμενες συστημικες τράπεζες-τέσσερις στον αριθμό-μεταβίβασαν παρανόμως ελληνικά δάνεια σε εταιρείες της Ιρλανδίας "φαντάσματα "που κάνουν ότι θέλουν. Αυτές οι εταιρείες αγοράζουν τα δάνεια των δανειοληπτών και τα μεταβιβαζουν στις εισπρακτικες εταιρείες διαχείρισης με στόχο να πιέζουν αφόρητα τους οφειλετες και να εισπρατουν για λογαριασμό τους.Την απίστευτη παρανομία αυτή να μην έχουν ελληνικό ΑΦΜ όπως ρητά και σαφέστατα ορίζει η ελληνική νομοθεσία, καταγγελθηκε από δικηγορική εταιρεία με την από 24/11/23 επιστολή προς την ΑΑΔΕ ,η οποία τους απάντησε επισήμως ότι συμφωνεί μαζί τους και έχουν απόλυτα δίκιο.

Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται ένα μαζικό κίνημα με σαφή ταξικό προσανατολισμό υπέρ λαϊκών στρωμάτων για την πρώτη κατοικία και την προστασία του επαγγελματικου τους χώρο .

Αυτό που θα κάνει το κίνημα είναι να μην τους αφήσει σε ησυχία, να βγάζει τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας ,και που προσπαθούν να κρύψουν .

Να είναι σίγουροι ότι η ατζέντα που θα διαμορφωσουμε και θα αγωνιστούμε θα τους αποκαλυψη και δεν θα έχει καμία σχέση με την δική τους που ασχολείται με το τικ τοκ και τις "τρίχες "

Το κίνημα μας την ημέρα της απεργίας μαζί με τους φορείς θα παραστεί στον πρόεδρο του δικαστηρίου καταθέτοντας τις ανησυχίες μας για τις μεθοδεύσεις των services.

Ακόμη αποφασίσαμε σε συνεννόηση με τα άλλα κινήματα εκτός Κεφαλλονιάς και τους φορείς να στείλουμε επιστολή στα κόμματα να πάει το θέμα στην βουλή για συζήτηση και διερεύνηση των καταγγελιών καθώς και αλλαγή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια.

Μέχρι να παρθεί απόφαση να γίνει αναστολή όλων των πλειστηριασμων και κατασχεσεων.

Ακόμη,

Διαγραφή των τόκων και των πανωτόκιων στην εφορία και τα ταμεία με πολλές δόσεις

Διαγραφή των δημοτικών τελών που πήγαν στο Δήμο από τα ληξηπροθεσμα χρέη στην ΔΕΗ στους ευαλωτους συμπολίτες μας καθώς και στα μαγαζιά που ηταν κλειστά την εποχή της πανδημίας.

Καταργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμων

Η στέγη είναι δικαίωμα.

Το συντονιστικό του κινήματος.




00 inkefalonia general ad 300X250