Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας - από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 10:19

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας - από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας

Ένα χαρούμενο στόμα … είναι ένα χαρούμενο σώμα!

Σήμερα 20 Μαρτίου 2024, η ημέρα είναι κηρυγμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

Οι στοματικές ασθένειες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα υγείας για πολλές χώρες και επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους σε όλη τους τη ζωή. Οι στοματικές παθήσεις οδηγούν σε πόνο και δυσφορία, κοινωνική απομόνωση και απώλεια αυτοπεποίθησης και συχνά συνδέονται με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας (ζαχαρώδη διαβήτη, αλτσχάιμερ, καρδιολογικά προβλήματα κ.α). Και όμως, οι περισσότερες παθήσεις της στοματικής υγείας μπορούν σε μεγάλο βαθμό να προληφθούν και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στα αρχικά τους στάδια!

Η ευαισθητοποίηση του κοινού όλων των ηλικιακών ομάδων σε θέματα που αφορούν την στοματική υγεία είναι πρωταρχικής σημασίας ώστε να μπορέσει να καλλιεργηθεί η συνείδηση της  αξίας της στοματικής υγείας και ιδιαιτέρως της πρόληψης  έναντι της θεραπείας.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής ο Οδοντιατρικός  Σύλλογος Κεφαλληνίας   προτρέπει τον καθένα από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας να παρακολουθήσει το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, με τον οποίο ο ΟΣ Κεφαλληνίας έχει αδελφοποιηθεί από το 2018. Οφείλουμε να συγχαρούμε τον αδελφό Σύλλογο τόσο για την πρωτοβουλία όσο και το τελικό αποτέλεσμα. ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!            

{https://www.youtube.com/watch?v=fe2-Sk8PzxE/}

-Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας-




00 inkefalonia general ad 300X250