Παναγής Καππάτος: Συνεχίζει την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών - Δείτε το newsletter του Φεβρουαρίου 2024

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 12:32

Παναγής Καππάτος: Συνεχίζει την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών - Δείτε το newsletter του Φεβρουαρίου 2024

Ενημερωτικό δελτίο Φεβρουαρίου 2024

 pkappatos newsletter

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ενημερωτικό Δελτίο

Φεβρουάριος 2024  

­

Φίλες και φίλοι, 

Στην μηνιαία ανασκόπηση όπως θα έχετε διαπιστώσει σταχυολογώ τις δράσεις μου στο εθνικό μας κοινοβούλιο, την προσωπική και πολιτική μου δραστηριότητα σε θέματα που αφορούν το κεντρικό πολιτικό σκηνικό αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Νομό Κεφαλληνίας. 

Ξεκινώ την ανασκόπηση του Φεβρουαρίου με την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε η κυβέρνηση να μου εμπιστευτεί την εισήγηση του νομοσχεδίου της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας , στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση του νομικού πλαισίου και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δικαιοσύνης, καταπολεμώντας έτσι το αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στην κοινωνία μας. 

Είναι σαφές ότι απαιτήθηκαν πολλές ώρες καθημερινής δουλειάς όχι μόνο δικής μου, αλλά και των συνεργατών μου, τους οποίους ευχαριστώ για την στοχοπροσήλωση που επιδεικνύουν, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έως την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Τον μήνα που μας πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα, ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στη δημοπράτηση του έργου του οδικού άξονα Αργοστολίου-Πόρου. Με απόφαση του γενικού διευθυντή χωροταξικής, περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων κ. Δημήτρη Κατσαρό για την πολύτιμη βοήθεια του στην έκδοση της παραπάνω απόφασης. Τις επόμενες μέρες και με αφορμή την επίσκεψη μου προ ημερών στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις από το Υπουργείο Υποδομών. 

Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι προκηρύχθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού στον Νομό μας τόσο στον τομέα της Υγείας όσο και στους Δήμους. Για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια γίνονται προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία στην Κεφαλονιά, καθώς η τελευταία φορά ήταν το 2010 σύμφωνα με τα αιτήματα των δήμων. Η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας θα αναβαθμίσει την εικόνα του νησιού μας και θα βελτιώσει σημαντικά τις επιβαρυμένες συνθήκες κυκλοφορίας τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 

Ταυτόχρονα σε δύο μέρες ξεκινούν και οι αιτήσεις για την πρόσληψη 8 θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου. Είναι η τρίτη στη σειρά προκήρυξη τους τελευταίους 3 μήνες που αφορά τη στελέχωση ειδικοτήτων ιατρών των νησιών μας σε όλες τις δημόσιες δομές, αφού στις προηγούμενες υπήρχαν θέσεις και στα κέντρα υγείας Σάμης και Ιθάκης.

Εδώ οφείλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Ληξουρίου και όλη η δημοτική αρχή στο σύνολό της για την απόφαση τους να χορηγήσουν στον παθολόγο ιατρό του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου ως μηνιαίο οικονομικό κίνητρο το ποσό των 1.000 ευρώ καλύπτοντας παράλληλα και τα έξοδα της στέγασης του. Να υπενθυμίσω ότι ο Δήμος Αργοστολίου ενισχύει τους νέους γιατρούς τρία χρόνια τώρα με μηνιαία ενίσχυση ύψους 500 ευρώ συνεχίζοντας μέχρι σήμερα, ενώ θα προστεθεί και ο Δήμος Σάμης. 

Να έρθω τώρα σε συναντήσεις που πραγματοποίησα, ξεκινώντας από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου, όπου επισκέφθηκα την Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Υποπλοίαρχο κα. Ανθούλα Νταβάκου και συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν το Λιμεναρχείο, ιδιαιτέρως τη λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου, ενόψει και των αυξημένων αναγκών της προσεχούς θερινής περιόδου, ο οποίος θα βοηθήσει επιχειρησιακά το κεντρικό Λιμεναρχείο, ενώ εκτός των άλλων θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής. 

Όπως ήδη γνωρίζετε η πόρτα του γραφείου μου είναι αυτονόητα ανοιχτή για κάθε φορέα, κάθε σύλλογο, για κάθε απλό πολίτη, προκειμένου να συζητάμε και να δίνουμε λύσεις σε ζητήματα στο μέτρο του δυνατού φυσικά. 

 

Έτσι λοιπόν, υποδέχθηκα στο πολιτικό μου γραφείο στελέχη της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς και προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συζητήσουμε τα υπηρεσιακά θέματα που τους απασχολούν, έτσι ώστε να μεταφέρω τα αιτήματά τους στην ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιακών παραγόντων στις επόμενες συναντήσεις μου. 

Ήδη μέσα στις πρώτες μέρες του Μαρτίου έγιναν σημαντικές συναντήσεις και αναφέρομαι στην συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό Κυριακή Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον οδικό άξονα Αργοστολίου Πόρου, την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ, αλλά και όλα τα αναγκαία έργα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. 

Να περάσουμε τώρα στην Ιθάκη μας, όπου από κοινού με τον Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα συναντήσαμε τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, όπου συζητήσαμε για την πορεία εξέλιξης του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης, έργο απαραίτητο για το μέλλον της Ιθάκης. Παράλληλα, συζητήσαμε για το έργο σταθμό για την Ιθάκη που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων και τον σταθμό μεταφόρτωσης και διαχείρισης σκουπιδιών, το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των Θιακών συμπολιτών μας.

Τέλος, με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση προκειμένου να εξασφαλίσουμε συμπληρωματική χρηματοδότηση του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου μετά και την τροποποίηση των στατικών μελετών του κτιρίου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά στις προσκλήσεις που λαμβάνω από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, συλλόγους, αλλά και διάφορους φορείς, στην δυνατότητα που μου δίνουν και στην τιμή που μου κάνουν να βρίσκομαι με χαρά κοντά τους σε σημαντικές εκδηλώσεις και στιγμές, σε κάποιες εκ των οποίων  λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρευρεθώ. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω και πάλι, για τις προσπάθειές τους, να κρατούν τον πολιτισμό του τόπου μας ψηλά και όλους μας ενωμένους μέσα από τις παραδόσεις. 

Εδώ θα σας αφήσω, ευχαριστώντας σας θερμά για τον χρόνο σας, να σας ευχηθώ να περάσετε ένα χαρούμενο υπόλοιπο Αποκριάς και να έχετε μια καλή Σαρακοστή. 

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας. 

Με τιμή, 

Παναγής Καππάτος 

­
­
­
­
­
­

Η Δράση μου στη Βουλή 

Ολομέλεια

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α’ 203) - Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» 

(01-02-2024)

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις»

 (08-02-2024)

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης»

 (13-02-2024)

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια ως Εισηγητής για το Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο:«Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης - Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας»

(22-02-2024)

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

(29-02-2024)

Επιτροπές

Παναγής Καππάτος - Ομιλία ως Εισηγητής στην συνεδρίαση της Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο«Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης – Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας»

(13-02-2024)

Προκηρύξεις 

μόνιμου προσωπικού

Διαβάστε Περισσότερα 
Διαβάστε Περισσότερα 

Συναντήσεις Εργασίας 

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταικούρα από κοινού με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για το σημαντικό ζήτημα των απαλλοτριώσεων και της δημοπράτησης του οδικού άξονα Αργοστολίου - Πόρου, έπειτα από την πολύ σημαντική εξέλιξη της υπογραφής της απόφασης του γενικού διευθυντή χωροταξικής, περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δ. Παναγιωτόπουλος για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου. 

Συζητήθηκαν ακόμη η πορεία εξέλιξης του έργου της γέφυρας του Χειμωνικού και η ασφαλής πρόσβαση στη διάσημη παραλία του νησιού μας τον Μύρτο.

Διαβάστε Περισσότερα

Επίσκεψη στην Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Υποπλοίαρχο κ. Ανθούλα Νταβάκου

 Για ένα νησιωτικό Νομό όπως η Κεφαλονιά το Λιμενικό Σώμα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες, με αποστολή όχι μόνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την τήρηση της τάξης στη θάλασσα και στις χερσαίες ζώνες λιμένων, αλλά και τη διεκπεραίωση πλήθους διοικητικών πράξεων, ενώ προστίθεται και ο φόρτος της εποπτείας των θαλάσσιων δρομολογίων, των επαγγελματικών, αλιευτικών και σκαφών αναψυχής.

Συζητήσαμε ιδιαιτέρως το θέμα της λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι ενόψει των αυξημένων αναγκών της προσεχούς θερινής περιόδου, το οποίο θα βοηθήσει επιχειρησιακά το κεντρικό Λιμεναρχείο

Με χαρά υποδέχθηκα στο γραφείο μου το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης προκειμένου να με ενημερώσουν για  θέματα που αφορούν τα στελέχη και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος  
Διαβάστε Περισσότερα

Εκδηλώσεις

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου του Ληξουρίου

 Αγίου Χαραλάμπους 

Διαβάστε Περισσότερα 
Καλεσμένος στην επιτυχημένη εκδήλωση στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πόρου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Επαγγελματιών Τουριστικών Καταλυμάτων - Επιχειρήσεων Βιοτεχνών Αγροτών Πόρου  (Ε.Ε.Τ.Β.Α.) "Άτρος" Λευτέρη Στελλάτο 
Call to action
Στα Καμιναράτα στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αετός"
Καλεσμένος στην εκδήλωση του ΚΟΑ Κεφαλληνιακού Ομίλου Αντισφαίρισης,  στα παιδιά που αγαπούν το άθλημα και πρωταγωνιστούν στα τουρνουά με διακρίσεις με την βοήθεια του προπονητικού team και την υποστήριξη της διοίκησης του Ομίλου 
Στη γιορτή του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, ενός σωματείου με καθοριστική συνεισφορά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. ένα μεγάλο μπράβο στην πρόεδρο κα. Ευρώπη Μοσχονά Μαραγκάκη και σε όλο το ΔΣ για την πλούσια δράση τους
Διαβάστε Περισσότερα
Στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου από την ΕΠΣΚΙ, μιας ένωσης που 44 χρόνια τώρα αποτελεί ζωντανό κύτταρο της αθλητικής ζωής του τόπου μας, χάρη στην ηγεσία του προέδρου Θέμη Βαλσαμή και της δυναμικής που προσδίδουν οι αθλητές
Διαβάστε Περισσότερα 
Καλεσμένος του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας Γεωργίου Αλεξανδράτου στην κοπή της βασιλόπιτας της Διεύθυνσης 
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα
Στα Μουσάτα με τον νέο πρόεδρο Γεράσιμος Μινέτο και τους τοπικούς συμβούλους, παιδιά νέα με όρεξη και φρέσκιες ιδέες συνομιλήσαμε για τη νέα τους αρχή και για τα ζητήματα που απασχολούν το χωριό τους
Διαβάστε Περισσότερα
Με τη σύζυγό μου Ευτέρπη στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μπάλλος" με πορεία 45 χρόνων στην πολιτιστική δράση του τόπου μας 
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα 

Συνεντεύξεις

Διαβάστε Περισσότερα 

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα 

Μέσα στις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου ο Μύρτος σύμφωνα με το Tripadvisor
Με τους εκλεκτούς συναδέλφους στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, την εισήγηση του οποίου είχα την τιμή να μου εμπιστευτεί η Κυβέρνηση 

Για την πληρέστερη και αμεσότερη ενημέρωση σας ακολουθείστε με στο κανάλι μου στο Viber 

https://invite.viber.com/?g2=AQAt2HIb3syrclDRmkvlo0JV9+3ek43aEYzj5r2zi9aewwUDv8qYgjUUbB7fIMzp




00 inkefalonia general ad 300X250