Η αν. Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Ζωή Μοσχονά στον COSMOS 96,5 – Τι αναφέρει για τις ελλείψεις, για τις προκηρύξεις και για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 15:53

Η αν. Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Ζωή Μοσχονά στον COSMOS 96,5 – Τι αναφέρει για τις ελλείψεις, για τις προκηρύξεις και για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η αναπληρώτρια  Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά.

Η κ. Μοσχονά αναφέρθηκε αρχικά στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα που θα βγει μέσα στον Μάρτιο και προβλέπει για το Νοσοκομείου Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» μία θέση Παθολόγου Επιμελητή Β΄:

« Το πολύ ενδιαφέρον στην περίπτωση την δική μας  είναι τα κίνητρα που δίνουμε, τα δίνει ο Δήμος Ληξουρίου , τον οποίο ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά εμπράκτως  δείχνει την υποστήριξη του. Δίνει 1000 ευρώ επιπλέον του μισθού κάθε μήνα συν την επιδότηση του ενοικίου».

Όσον αφορά την δυσκολία κάλυψης των θέσεων που προκηρύσσονται η κ. Μοσχονά δήλωσε ότι και στην περίπτωση της Κεφαλονιάς που κάποιες φορές δεν καλύπτονται οι θέσεις  δεν είναι ότι υπάρχει κάτι κακό που σέρνεται από πίσω αλλά συμβαίνει γιατί οι γιατροί δεν είναι πλέον πολλοί και ειδικά στις ειδικότητες των Παθολόγων, Ακτινολόγων, Αναισθησιολόγων που υπάρχει ζήτηση από όλα τα νοσοκομεία και ο κάθε γιατρός έχει να επιλέξει θέση σε όλη την Ελλάδα .

Όσον αφορά την επιστολή που δημοσίευσε το Δ. Σ. του Συλλόγου Φίλων του Ασθενούς του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου - Μαντζαβινατείου που αναφέρει ότι η παθολογική κλινική εξακολουθεί να παραμένει κλειστή , και δυστυχώς παγιώνεται μια κατάσταση για το Μαντζαβινάτειο  που υποβιβάζεται βαθμηδόν και θα λειτουργεί πλέον αποκλειστικά σαν  Κέντρο Υγείας, η κ Μοσχονά δήλωσε: « Σ αυτό έχω μία μικρή ένσταση . Η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου δεν είναι σε λειτουργία από τον Μάιο του 2018 ( και όχι από το 2017) όπου παραιτήθηκε η κ. Αλεξανδροπούλου, που ήταν και μία εξαιρετική γιατρός. Έχουνε γίνει πολλές προσπάθειες, έχουμε βραχεία νοσηλεία , δεν έχει κλείσει η Παθολογική με την έννοια του να υπάρχει κάποιο έγγραφο η απόφαση. Δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό, αλλά είμαστε συνεχώς στην προσπάθεια , είμαστε προσανατολισμένοι σε αυτό και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθεί όλη αυτή η δουλειά που κάνουμε και θα έχουμε αποτέλεσμα. Παρ όλα αυτά και κόσμο έχουμε και κόσμο εξυπηρετούμε και από όλη την Κεφαλονιά πλέον έρχονται γιατί έχουμε αναβαθμίσει το Ακτινολογικό τμήμα πάρα πολύ με τα καινούργια μηχανήματα ( έκανε αναφορά στα στατιστικά του 1ου 3μήνου όπου εμφανίζονται 629 να έχουν εξυπηρετηθεί στο Μαντζαβινάτειο με εμφανή τον ετήσιο αριθμό στα 2000 και πάνω άτομα να έχουν εξυπηρετηθεί) Το Μικροβιολογικό μας εργαστήριο είναι εξαιρετικό και έχει πολύ καλό αριθμό εξετάσεων γιατί και αυτό έχει αναβαθμιστεί πλήρως. Μας λείπουν 2 Παθολόγοι και δουλεύουμε πάρα πολύ γι αυτό». 

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στον οργανισμό λειτουργίας του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και στο τι ειδικότητες προβλέπει από το 2012 και ενημέρωσε ότι όταν φτάσει να σχεδιαστεί ο Χάρτης Υγείας που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας θα θέσουν και το ζήτημα του Καρδιολόγου που τώρα δεν προβλέπεται και να επαναπροσδιορίσουν τις ειδικότητες του νοσοκομείου για να γίνει ακόμα ποιο λειτουργικό για το κόσμο.

Ενημέρωσε επίσης ότι στην επόμενη προκήρυξη θα αιτήσουν ξανά μία θέση Ακτινολόγου και τις κενές θέσεις των Παθολόγων.

Τέλος σχολίασε την θετική ανταπόκριση των γυναικών στο θέμα των  μαστογραφιών, το νοσοκομείο έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και  ενημέρωσε ότι έχει προκυρηχθεί ήδη μόνιμη θέση χειριστή για μεγαλύτερη κάλυψη των μαστογραφιών. Εξήρε δε τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που ενημερώνει και καθοδηγεί τις γυναίκες που θα πρέπει να ελεγχθούν.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250