Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 08:53

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση απο το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, που έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση τη μέρα της Απεργίας, μέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το φρικτό κρατικό και εργοδοτικό έγκλημα στα Τέμπη.

Όλοι μαζί, στείλαμε μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης, βάζοντας μπροστά το σύνθημα “ Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Δίπλα στους συγγενείς των 57 νεκρών η χώρα παρέλυσε, για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Οι αγώνες των τελευταίων μηνών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, η μεγαλειώδης απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα!!!

Φανερώνεται η δύναμη του αγωνιζόμενου λαού, στριμώχνεται η κυβέρνηση και όλοι οι παρατρεχάμενοι, αποκτούν νέα, δυναμική προοπτική, οι διεκδικήσεις!

Κόντρα στον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία που ανοιχτά καλλιεργεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης.

Κλιμακώνουμε λοιπόν με νέες Απεργίες: στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη.

Καλούμε τα Σωματεία και τους Συλλόγους, όλους τους συνδικαλιστές αλλά και τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε βιοπαλαιστή, τις επόμενες μέρες να εντείνουμε τη δράση μας! Να σηκώσουμε καθημερινές δραστηριότητες στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Ανεξάρτητα από τις αφετηρίες που έχει ο καθένας, έχουμε όλοι πολλούς λόγους και οι περισσότεροι είναι κοινοί και έχουν κυρίως κοινή αιτία, για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο του κοινού αγώνα. Συνεχίζουμε με περισσότερη ορμή και μαχητικότητα.

Με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν θέλουμε "συμπαράσταση στον πόνο" και καθιέρωση "επετειακής ευαισθησίας" αλλά χωρίς εκπτώσεις και άλλες καθυστερήσεις να εξασφαλιστούν όλες τις προϋποθέσεις για να προστατευτεί η ζωή μας.

Σε αυτό το δρόμο, έχουμε χρέος όλοι να βαδίσουμε!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                         ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ




00 inkefalonia general ad 300X250