Σημαντικά νέα για το δημοτικό σχολείο Πουλάτων! Εξελίξεις και για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 17:03

Σημαντικά νέα για το δημοτικό σχολείο Πουλάτων! Εξελίξεις και για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Πραγματοποιήθηκε εχθές η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σάμης για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 και έβγαλε ειδήσεις!

Ειδικότερα, στην πρόσκληση του Δήμου για κατάθεση ερωτήσεων, ανταποκρίθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κύριος Νίκος Αθανασάτος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πουλάτων κύριος Παντελής Τουλάτος.

Ο κύριος Αθανασάτος αναφέρθηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο ιστορικό της και στην ανάγκη να επιτέλους λειτουργήσει καλύπτοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας του Δήμου μας. Κατέληξε δε, ρωτώντας τι προτίθεται η δημοτική αρχή να πράξει προς την κατεύθυνση της επίλυσης ενός θέματος που εδώ και χρόνια απασχολεί την περιοχή μας.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Σάμης, κύριος Παναγής Δρακουλόγκωνας μεταξύ άλλων επισήμανε πως για να λειτουργήσει η Μονάδα απαιτούνται τουλάχιστον 13 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Συνεπώς, είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση, λαμβάνοντας υπόψη πως ο Δήμος Σάμης είναι απολύτως υποστελεχωμένος και μάλιστα χωρίς μόνιμο προσωπικό. Καίτοι η ανάγκη στελέχωσης έχει επισημανθεί διαχρονικά, από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, όπως ανέφερε, επίκειται συνάντηση στην Αθήνα με υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού και να λειτουργήσει η Μονάδα υπό την αιγίδα του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πουλάτων, αναφέρθηκε στην πλήρη εγκατάλειψη του κτιρίου του δημοτικού σχολείου και στην ανάγκη δημιουργίας στο χωριό μας ενός χώρου που θα χρησιμοποιείται για πολιτιστικές και άλλες δράσεις. Απηύθυνε δε στο Δήμαρχο Σάμης τα εξής ερωτήματα:

  1. Αν υπάρχει πρόβλεψη για την επισκευή του κτιρίου και αν ναι μέσω ποιου χρηματοδοτικού εργαλείου και με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;
  2. Αν η επισκευή του υφιστάμενου κτιρίου κρίνεται οικονομικά ασύμφορη και χρονοβόρα ή καθυστερήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, έχει αξιολογηθεί το ενδεχόμενο κατασκευής άλλου, ελαφρότερης κατασκευής;
  3. Θα μπορούσε, έως την εξεύρεση οριστικής και μόνιμης λύσης, να εξεταστεί η δυνατότητα ενοικίασης χώρου εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας;

Στον Πρόεδρο της Κοινότητάς μας απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κύριος Σπύρος Σπαθής, ο οποίος ανέφερε ότι η επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου έχει κριθεί ως οικονομικά ασύμφορη. Για το λόγο αυτό, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η κατεδάφισή του και η τοποθέτηση στη θέση του ενός νέου προκατασκευασμένου κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι το υφιστάμενο κτίριο είναι τοποθετημένο σε μία ιδιαίτερα στιβαρή βάση που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ο κύριος Σπαθής επισήμανε ωστόσο, ότι θα πρόκειται για ένα δημοτικό κτίριο που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων όχι μόνο από τη Δημοτική Κοινότητα ή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πουλάτων, αλλά και από άλλους συλλόγους και φορείς της περιοχής μας ή και τον ίδιο το Δήμο Σάμης.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο κύριος Σπαθής δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου, ωστόσο επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η σχετική μελέτη από μηχανικό, ενώ η χρηματοδότησή του θα εξασφαλιστεί από ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση και κατασκευή δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Πρόκειται ασφαλώς για μία εξαιρετική εξέλιξη που ευελπιστούμε ότι δεν θα μείνει μόνο στο επίπεδο των υποσχέσεων, αλλά σύντομα τα Πουλάτα και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο χώρο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού τους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250