Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 09:19

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στο Αργοστόλι

 Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ -

Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, καθώς και των Τοπικών Οργανώσεων Αργοστολίου & Σάμης, επισκέφθηκαν σήμερα το Ειδικό Σχολείο που στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο Αργοστόλι. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του κτιρίου, φιλοξενούνται οι μικροί μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Υπήρξε συνάντηση και συνομιλία με τη Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Ράνια Φραγκισκάτου και του Νηπιαγωγείου κ. Χαρά Μοσχοπούλου, οι οποίες μας ενημέρωσαν για την εκπαιδευτική διαδικασία που προσαρμόζεται βάσει των δυνατοτήτων των παιδιών. Μας επισήμαναν επίσης την ανάγκη ανέγερσης ειδικού σχολείου σε διαμορφωμένο οικόπεδο και κτίριο προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, αλλά και την ανάγκη επιπλέον παραχώρησης αιθουσών στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όπου φιλοξενείται το σχολείο. Σημαντική επίσης είναι η πρόσληψη περαιτέρω βοηθητικού προσωπικού και η διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.

Παραδόθηκε προς τις Διευθύντριες γραφική ύλη προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών. Το ειδικό σχολείο, αποτελώντας μια οργανωμένη εκπαιδευτική δομή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαθέτοντας ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτή και λογοθεραπευτές, διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη βελτίωση, ανάπτυξη αλλά και την ισότιμη εξέλιξη όλων των μελών της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι δεδομένη η στήριξη μας στην αξιέπαινη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και στον αγόγγυστο αγώνα των γονέων τους, για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250