Έτοιμη να καταρρεύσει η προκυμαία της Άσσου (Χρήστος Κοκκόλης στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 13:23

Έτοιμη να καταρρεύσει η προκυμαία της Άσσου (Χρήστος Κοκκόλης στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή  « Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο   και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης,  ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στην Κοινότητα της Άσσου.

Ο κ. Κοκκόλης αναφέρθηκε αρχικά στην μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Άσσου και στη συνέχεια έκανε αναφορά στην προκυμαία της Άσσου εξιστορώντας τον χρόνο θεμελίωσης της (1933)και τα όσα αφορούν στον κατασκευαστή της Γιαννουλάτο.

«Επειδή έχει πολλά χρόνια να επισκευαστεί , το έχουμε θέσει σε όλους τους αρμόδιους ,ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο,  ότι είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Μας είπαν ότι δεν έχει οικοδομική άδεια  γιατί δεν έχει νομιμοποίηση για να γίνει άμεση παρέμβαση και πρέπει να γίνει νομιμοποίηση.   Προ λίγων ημερών με έναν δυνατό μαΐστρο αποσπάστηκε τμήμα της παλιάς θεμελίωσης με συνέπεια στην αρχή της προβλήτας στα 100 μέτρα και αν υποχωρήσει και άλλο κομμάτι δεν θα υπάρχει πρόσβαση. Είχε γίνει κάποια επέμβαση πριν 20-25 χρόνια, αλλά από κε και πέρα δεν υπήρξε καμία μέριμνα.  Τώρα θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος η Κτηματική Υπηρεσία» .

Ο κ Κοκκόλης έθιξε γα μια ακόμη φορά το πρόβλημα του δρόμου προς την Άσσο που περιμένει την αποκατάσταση του από τη περίοδο του «Ιανού».

Στάθηκε στις αποζημιώσεις που δεν έχουν λάβει ακόμα κάποιοι στη Άσσο που επλήγησαν από τον «Ιανό» και την κλήση κάποιων  που έλαβαν για επανέλεγχο των επιδοτήσεων τους. 

Ενημέρωσε επίσης για τον διαθέτη Γαλάνη-Βανδώρο που κληροδότησε τη διαχείριση της ποτοποιίας που είχε ιδρύσει  στην Κέρκυρα στον Δήμο Κέρκυρας αφήνοντας ως παρακαταθήκη να εισπράττει η Κοινότητα της Άσσου το ενοίκιο από την ποτοποιία για την προικοδότηση μίας κοπέλας από την Άσσο και τις παραπλήσιες περιοχές.  Με τον ενιαίο Δήμο το κληροδότημα έφυγε από την περιοχή της Ερίσου και πήγε Αργοστόλι  και δεν έχει ανευρεθεί έως τώρα που κατατίθενται τα χρήματα  και ποιος τα διαχειρίζεται που κατά τον ίδιο θα έχουν φθάσει  τις 150 χιλιάδες ευρώ.

Κλείνοντας έκανε αναφορά στον νέο Δήμαρχο Σάμης Παναγή Δρακουλόγκωνα, στην εξαίρετη επικοινωνία που έτυχαν μαζί του και στα όσα θα δρομολογηθούν για την επίλυση και θεμάτων της Άσσου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250