5ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 12:53

5ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Προς:

2)ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΠΕ

3)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ. καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας-Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 8-12-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλειο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για να διαμαρτυρηθεί για τον εμπαιγμό της 6μηνης παράτασης (έως 30-6-2024) των επικουρικών εργαζομένων και να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ.

Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για ετήσια (έως 31-12-2024) ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία, ψηφίζεται στη βουλή νομοσχέδιο που τους κρατά σε ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια 6 μηνών για να τους πουλήσει εκδούλευση πιθανόν μέχρι τέλους του ερχόμενου έτους.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες ανακαίνισης του νοσοκομειακού κτιρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», προϋπολογισμού 8.000.000 €, είναι πασιφανές ότι τα ντουβάρια δε θα λειτουργήσουν από μόνα τους εάν στις 30-6-2024 απολυθούν οι μισοί εργαζόμενοι του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, που συνιστούν οι σχεδόν 100 επικουρικοί υπάλληλοι.

Αυτή τη στιγμή οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο είναι κενές και καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι εάν δε μονιμοποιηθούν, θα «καταρρεύσει» το Νοσοκομείο γιατί θα είναι βάσιμο το ενδεχόμενο της συγχώνευσης ή και του κλεισίματος κλινικών.

Επειδή αυτό θα έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των πολιτών, καλούμε το λαό του νησιού μας, σωματεία, φορείς και τους συμβασιούχους επικουρικούς και ΟΑΕΔ αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους, στην κινητοποίηση- παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8-12-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου στα πλαίσια της 5ωρης (10:00-15:00) στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες περίθαλψης των κατοίκων των νησιών μας με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ ώστε να παρέχεται σταθερή και συνεχής υγειονομική δημόσια και δωρεάν κάλυψη χωρίς να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ.
  • Επιδιόρθωση του νοσοκομειακού κτιρίου και λειτουργία του με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών.
  • Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής.
  • Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια.
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250