Στ. Σπαθής: ‘’Δεν αφήνουμε ως Επιμελητήριο και ως Δήμος, την Κεφαλονιά χωρίς Χριστουγεννιάτικα δρώμενα - Θέλουμε να δώσουμε χαρά’’ – Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:26

Στ. Σπαθής: ‘’Δεν αφήνουμε ως Επιμελητήριο και ως Δήμος, την Κεφαλονιά χωρίς Χριστουγεννιάτικα δρώμενα - Θέλουμε να δώσουμε χαρά’’ – Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής ,για τα όσα το Επιμελητήριο Κεφαλονιας - Ιθάκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου, έχει προγραμματίσει για την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο ξαναδημιουργείται το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου ,το οποίο θα λειτουργήσουν οι επαγγελματίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 8 το βράδυ με το άναμμα του Δέντρου. Θα τοποθετηθούν πληθώρα παιχνιδιών τελευταίας τεχνολογίας και από τις 12 Δεκεμβρίου και καρουζέλ. Η έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα επενδυθεί μουσικά από τους Enorasis και την Αθηνά με μια μοναδική συναυλία και τα μουσικά σχήματα του Δήμου. Θα υπάρξουν οι ανάλογες ανακοινώσεις και από τον Δήμο για όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν τη περίοδο των Χριστουγέννων.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα διοργανώσουμε την «Λευκή Νύχτα» στην πλατεία Καμπάνας με τους Kings, για να τονώσουμε την τοπική αγορά. Επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια , όπως και το Χριστουγεννιάτικο χωριό, δεν αφήνουμε και ως Επιμελητήριο και ως Δήμος Αργοστολίου την Κεφαλονιά χωρίς Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θέλουμε να δώσουμε χαρά , να αλλάξουμε το κλίμα , έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ ωραίο. Ο Δήμος όπως και εμείς έχει δείξει ότι θέλει συνεργασία με όλους τους συλλόγους , να έχουν άποψη και να συμμετέχουν όπου δύνανται και το έχει δείξει και εμπράκτως με τις συνεργασίες που έχει με όλους. Όλοι μαζί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τις ημέρες των Χριστουγέννων και κάθε μέρα θα υπάρχει και ένα δρώμενο στην πλατεία ».

Για την λειτουργία της αγοράς κατά την χειμερινή περίοδο σημείωσε ότι οι οικονομικές συνθήκες συμβάλλουν στο να κλείνουν επιχειρήσεις τον χειμώνα, όμως κατά την εορταστική περίοδο θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για να παραμένουν τα μαγαζιά ανοιχτά: « Είναι ένα πράγμα το οποίο θα το δούμε και σε συνεργασία με τον Δήμο , συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι εικόνα αυτή και η Κεφαλονιά δεν έχει συνηθίσει με τα μαγαζιά κλειστά. Δυστυχώς όμως με την ενεργειακή κρίση μαζί και με το νέο φορολογικέ νομοσχέδιο , είναι πάρα πολύ δύσκολο ένα μαγαζί να κρατηθεί ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο».

Τέλος ο κ. Σπαθής όσον αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους αυτοαπασχολούμενους και τόσο άδικο που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από όλους τους συλλόγους και τα επιμελητήρια. Συνέστησε δε στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει κάποιες παραμέτρους : « Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή που πλέον όλα μπορούν να ελεγχτούν και αν ήθελε το κράτος να πατάξει τν φοροδιαφυγή, δεν θα πήγαινε σ αυτό το νομοσχέδιο που είναι κόλαφος. Άρα θέλει να εξαφανίσει την μικρομεσαία επιχείρηση , που κατά τα άλλα την αποκαλούν ραχοκοκαλιά της οικονομίας που έχει στηρίξει το κράτος σηκώνοντας όλα τα βάρη όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Θα πρέπει αυτό να το δει η Κυβέρνηση πάρα πολύ σοβαρά, έστω και την τελευταία στιγμή και να κάνει κάποια βήματα προς τα πίσω. Αν πραγματικά το κράτος ήθελε να βοηθήσει την μικρομεσαία επιχείρηση, οι μνημονιακοί φόροι που είχανε μπεί, θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί από την στιγμή που η Ελλάδα έχει βγεί από τα μνημόνια. Η Κυβέρνηση αντί να καταργήσει φόρους, λέει 50% μείωση στον φόρο επιτηδεύματος, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, πάει σε μέτρα που θα ανασάνουν τη Ελληνική κοινωνία και την τοπική οικονομία, δεν πάει σε μέτρα αυτού του τύπου. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος είχε καλεστεί ως εταίρος και είχαμε πει την γνώμη μας , όμως όταν το φέρνουν μέσα σε 10 μέρες σε διαβούλευση, αυτό δείχνει ότι θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα να κάνουν αυτό που θέλουν και όχι να διορθώσουν κάποια πράγματα, εξάλλου ήταν ξεκάθαρος ο Υπουργός στο ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-5-12-2023?si=d6bd7c193d0c4aebb8ce5cab69dd5fcb&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250