Τι είναι το Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς και πως προέκυψε; Το μέλος της συντονιστικής Μιχάλης Μαρκάτος απαντά (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 16:35

Τι είναι το Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς και πως προέκυψε; Το μέλος της συντονιστικής Μιχάλης Μαρκάτος απαντά (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,,  φιλοξενήθηκε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Κινήματος Πολιτών Κεφαλονιάς Μιχάλης Μαρκάτος.

Ο κ Μαρκάτος ενημέρωσε αρχικά για το πώς προέκυψε το Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς- είναι προέκταση του κινήματος πολιτών κατά των πλειστηριασμών- και από ποιους συνίσταται η συντονιστική επιτροπή του και έδωσε το στίγμα της Κίνησης.

« Οι ανάγκες δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί, είναι η ακρίβεια, η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, το χρηματιστήριο ενέργειας και όλα αυτά με τα οποία μας εμπαίζουν. Βλέπουμε μια ανούσια διαμάχη των κομμάτων εξουσίας με το ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα και ο καθένας με την ιδεολογία του και τα πιστεύω του ενωθήκαμε κάτω από τα κοινά προβλήματα και για αυτά θα αγωνιστούμε όλοι. Το συντονιστικό που έχουμε κάνει είναι σε ποίο ευρεία κλίμακα και πιστεύω με τις κινήσεις που θα κάνουμε σε όλους τους φορείς, θα έχουμε αποτέλεσμα».

Ο κ Μαρκάτος  στην συνέχεια έκανε μια σχετική αναδρομή στα όσα αφορούν τους πλειστηριασμούς και τα σχετικά νομοσχέδια  από το 2015 με τελική αναφορά στα όσα αυτές τις μέρες συζητούνται προς ψήφιση  και στον κυκεώνα τον οποίο βρίσκονται οι δανειολήπτες, αλλά και εν γένει οι πολίτες με την ασυνέπεια που διακρίνει την εκάστοτε κυβέρνηση.

Έκανε αναφορά στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας με την αυξανόμενη ακρίβεια σε είδη διατροφής και στην ενέργεια και επανέλαβε το πώς θα κινηθεί η Κίνηση Πολιτών Κεφαλονιάς και σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο  το οποίο χαρακτήρισε ως προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου.

Ενημέρωσε επίσης ότι το Κίνημα Πολιτών θα συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφασίσει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης και δήλωσε ότι ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί και επανέρχεται στις διαμαρτυρίες.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πλάνη του 2015 που με προμετωπίδα το σχίσιμο των μνημονίων  εκλέχθηκε μία κυβέρνηση που παρέσυρε τον κόσμο σε ένα δημοψήφισμα παρωδία  στην ψεύτικη ελπίδα, όμως όλοι πλέον θα βρούν τώρα τα πατήματα τους και θα ξαναβγούν να διεκδικήσουν γιατί υπάρχει ελπίδα.

Τέλος ενημέρωσε ότι το Κίνημα Πολιτών κατά των πλειστηριασμών έχει συσταθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και καταβάλλεται προσπάθεια να συσταθεί και στα άλλα νησιά του Ιονίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250