Π.Καππάτος: ''Ο Νοέμβριος είχε πολλές και θετικές ειδήσεις σε τοπικό επίπεδο'' - Ενημερωτικό δελτίο δραστηριότητας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 13:02

Π.Καππάτος: ''Ο Νοέμβριος είχε πολλές και θετικές ειδήσεις σε τοπικό επίπεδο'' - Ενημερωτικό δελτίο δραστηριότητας

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ενημερωτικό Δελτίο

Νοέμβριος 2023  

­

Φίλες και φίλοι,

 

Έφτασε ο Δεκέμβριος και μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Ο Νοέμβριος είχε πολλές και θετικές ειδήσεις σε τοπικό επίπεδο. Θα ξεκινήσω με την πιο σημαντική από το πεδίο της υγείας αναφέροντας τις πολύ ευχάριστες εξελίξεις αναφορικά με την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου Αργοστολίου. Πρόκειται για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για την ριζική ανακαίνιση του νοσοκομείου εντός αλλά και εκτός, στον περιβάλλοντα χώρο που δεν έχει ξαναγίνει από την κατασκευή του έως σήμερα, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ. 

Παραμένω όμως στον χώρο της υγείας για να σας πω και άλλα σημαντικά νέα για το νοσοκομείο Ληξουρίου. Μέσα στον Νοέμβριο εγκαταστάθηκαν τρία ολοκαίνουργια νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που σώζουν ζωές. Ένας ψηφιακός μαστογράφος, ένα μηχάνημα οστικής πυκνότητας και ένας υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης. 

Έρχομαι τώρα σε ένα σημαντικό αίτημα που αφορά συμπολίτες μας ιδιοκτήτες ταξί  (Ε.Δ.Χ) το οποίο ικανοποιήθηκε άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τα πολυθεσία ταξί. Πλέον θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούν στο Αργοστόλι, αλλά και σε όλες Δημοτικές Ενότητες του Νομού μας 6θέσια και 9θέσια ταξί. Η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί στο βέλτιστο τις ανάγκες του νησιού στον τομέα των μεταφορών αλλά αποτελεί και μία κίνηση με θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Δεν έχω τελειώσει όμως με τις θετικές ειδήσεις. 18 Μόνιμες θέσεις προσωπικού εγκρίθηκαν μέσα στον Νοέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και στους 4 Δήμους μας και εντός του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθούν οι νέες θέσεις με τις οποίες θα στελεχωθούν οι τοπικές υπηρεσίες για την άμεση εξυπηρέτηση όλων των πολιτών των νησιών μας. Επιπλέον, 17 θέσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων θα στελεχώσουν το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου εντός του 2024, στο οποίο φιλοξενούνται ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. 

Επόμενο θέμα οι συναντήσεις εργασιών που πραγματοποίησα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο με την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς & Ιθάκης  αλλά και τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για τα έργα που ήδη εκτελούνται αλλά και για όσα προγραμματίζουμε ακόμη στα λιμάνια μας. Κλείνω τις επισκέψεις θυμίζοντας σας την πολύ σημαντική προγραμματισμένη συνάντηση που είχα με τον Προιστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη για την πορεία κύριων έργων πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο μας. 

Ακόμη, μέσα στον Νοέμβριο τοποθετήθηκα στην Ολομέλεια της Βουλής και στις αρμόδιες επιτροπές σε πέντε νέα νομοσχέδια, ενώ για ένα κρίσιμο θέμα όπως είναι το Δημογραφικό στη χώρα μας και μας απασχολεί όλους είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις προτάσεις μου στην Επιτροπή Περιφερειών της βουλής φέρνοντας παραδείγματα από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας.

Και εδώ θα σας αφήσω αφού πρώτα σας ευχαριστήσω για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας και σας ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους και όλες.

Να έχουμε μια καλή νέα χρονιά με υγεία πάνω απ΄όλα! 

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας. 

Με τιμή, 

Παναγής Καππάτος 

­
­
­
­
­
­

Η Δράση μου στη Βουλή 

Ολομέλεια

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν

«Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις» (2-11-2023)

Στην τοποθέτησή μου υπογράμμισα ότι το νομοσχέδιο συνιστά μια πραγματική τομή στη σχέση κυβερνήσεων και πολιτικού συστήματος με τον κρατικό μηχανισμό. Βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις γνωστές κομματικές παρεμβάσεις, όπως ίσχυε σε μεγάλο βαθμό μέχρι πρόσφατα. 

 

Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν «Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΜΑΦ ΑΕΕ)»(2-11-2023)

Με τον νέο νόμο δημιουργούνται οι βάσεις για να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες μονάδες για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο στο στάδιο της οξείας φάσης. Εκτιμάται πως με το αρχικό δίκτυο μονάδων θα εξασφαλιστεί μικρότερη θνησιμότητα, λιγότερες αναπηρίες και μεγαλύτερη λειτουργικότητα για όσους επιβιώνουν. 

Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης (09-11-2023) «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2013/34/ΕΕ

όσον αφορά στη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα – Επικαιροποίηση εθνικής νομοθεσίας για τις υποχρεώσεις δημοσιότητας των εταιρειών και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις»

Ψηφίστηκε από τη βουλή το νομοσχέδιο για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων φορολογίας εισοδήματος των πολυεθνικών και τις παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παναγής Καππάτος Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου ΥΠΕΝ: (23-11-2023)

" Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις" 

«Επόμενο βήμα, είναι να τρέξουμε ακόμα περισσότερα αναπτυξιακά προγράμματα και να προσελκύσουμε επενδύσεις, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, όπως αυτή που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαρίνα Αργοστολίου, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα ενισχύσει καταλυτικά το τουριστικό προϊόν της Κεφαλλονιάς.»

Επιτροπές

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης για την πρόληψη διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Στην τοποθέτησή μου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επισήμανα ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία αιχμής στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο ίντερνετ με τις υποθέσεις που συχνά ερευνώνται να θεωρούνται νομικά ως «αχαρτογράφητες» εξαιτίας του ασαφούς νομοθετικού πλαισίου.
Ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής τοποθετήθηκα στην πρόσφατη συνεδρίαση με θέμα «Το δημογραφικό από τη σκοπιά της Ελληνικής Περιφέρειας» παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας. Σοφίας Ζαχαράκη. 
­
Συναντήσεις σε Υπουργεία
Συνάντηση εργασίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο
Διαβάστε Περισσότερα
Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη παρουσία του  Γ.Γ κ. Μανώλη Κουτουλάκη, του Αρχηγού του Λιμενικού σώματος και του Δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για ζητήματα της Ιθάκης 
­

Επισκέψεις

Με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη σε συζήτηση για την πορεία κύριων έργων πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο μας 
Διαβάστε Περισσότερα
Σε μια ουσιαστική και πολύωρη σύσκεψη με το προσωπικό του νοσοκομείου Αργοστολίου παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Δημήτρη Μαρτίνη 
Διαβάστε Περισσότερα 
Στο Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο Ληξουρίου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη για την εγκατάσταση τριών νέων ολοκαίνουργιων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας  παρουσία της αν. Διοικήτριας του νοσοκομείου κας. Ζωής Μοσχονά
Διαβάστε Περισσότερα 
Σε τροχιά εκσυγχρονισμού το Νοσοκομείο Αργοστολίου - Για πρώτη φορά ριζική ανακαίνιση που δεν έχει ξαναγίνει από την κατασκευή του έως σήμερα
Διαβάστε Περισσότερα
­
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα 
Με απόφαση του πρόσφατου Υπουργικού Συμβουλίου έπειτα από σχετική εισήγηση της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη εγκρίθηκαν 18 μόνιμες θέσεις προσωπικού στους 4 Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης
Διαβάστε Περισσότερα 

Εκδηλώσεις 

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη Λιτανεία ανήμερα του εορτασμού της Ι.Μ του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς στα Περατάτα προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Δημητρίου
Διαβάστε Περισσότερα 

Στον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης.

 Τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία

Περισσότερα 
Μαζί με εκλεκτές και εκλεκτούς συναδέλφους Βουλευτές στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, λίγο πριν την εκλογή της πρώτης γυναίκας Γραμματέα της ΝΔ, της Μαρίας Συρεγγέλα 
Περισσότερα 

Ραδιοφωνικές Συνεντεύξεις

https://shorturl.at/hq045

https://shorturl.at/jCR39

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα 

Ιδιαίτερη τιμή όταν υποδεχθήκαμε στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Κεφαλονιά. 

3ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Αργοστολίου

Διαβάστε Περισσότερα 

 Στα έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής το μέλλον του τόπου μας!

Οι μικροί μαθητές της ΣΤ' τάξης των δημοτικών σχολείων από τον Πόρο, την Σάμη, την Πύλαρο και τα Μεσοβούνια είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Βουλή και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του Μεγάρου

Διαβάστε Περισσότερα
­
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2023
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Μαρτίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Απριλίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Μαϊου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιουνίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιουλίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Αυγούστου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Σεπτεμβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Οκτωβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Νοεμβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Δεκεμβρίου 2022
­

Παναγής Καππάτος 

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης - Ν.Δ

Πολιτικό Γραφείο Κεφαλονιάς

Λεωφόρος Βεργωτή 1,  Αργοστόλι, 28100

Τηλ.: 2671026011

 

O σύνδεσμος του ενημερωτικού δελτίου δραστηριότητας μου (Νοέμβριος 2023)

https://shorturl.at/jLQ35




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250