Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου: “Σύντομα θα λειτουργήσει ο ψηφιακός μαστογράφος και το Νοσοκομείο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 16:34

Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου: “Σύντομα θα λειτουργήσει ο ψηφιακός μαστογράφος και το Νοσοκομείο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά.

Η κ. Μοσχονά αναφέρθηκε εν πρώτοις στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για το Νοσοκομείο που αφορούν στην απόκτηση 3 νέων μηχανημάτων ,υπέρηχο, οστική πυκνότητα και ψηφιακό μαστογράφο στο Ακτινολογικό τμήμα και είναι σε αναμονή για το 4ο ακτινολογικό σύστημα. «Τα μηχανήματα είναι πολύ υψηλού επιπέδου και είναι ευχάριστο που θα παρέχουμε  πλέον αυτές τις υπηρεσίες» σημείωσε.

Το Ακτινολογικό τμήμα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο διαθέτει 2 Ακτινολόγους και μία  Χειρίστρια και μετά από ενέργειες της διοίκησης έγινε δεκτή η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου Χειριστή και έπεται η πρόσληψη ενός ακόμη ως επικουρικού η με παροχή υπηρεσιών –μπλοκάκι: « Ήδη δουλεύουν η οστική πυκνότητα και ο υπέρηχος και ο ψηφιακός μαστογράφος θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν κανονικότατα. Θα ενταχθεί το νοσοκομείο και στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, οπότε θα μπορούν να γίνονται και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού » όπως ανέφερε  η κ. Μοσχονά.

Όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, ενημέρωσε ότι έχει γίνει κάποιο θετικό βήμα από την Περιφερειακή Αρχή σε σχέση με τον εργολάβο που είχε δεσμεύσει την αποκατάσταση του, όμως δεν έχει γίνει προς το παρόν κάποιο άλλο βήμα λόγω της μεταβατικής περιόδου της ανάληψης από την νέα αρχή. « Περιμένουμε την επαναδημοπράτηση  του έργου με την Νέα Περιφερειακή Αρχή» δήλωσε. 

Σε σχέση με τα όσα συζητούνται για νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη μετατροπή κάποιων σε Κέντρα Υγείας, η κ Μοσχονά ανέφερε: « Στα 2μιση χρόνια που βρίσκομαι σ αυτή τη θέση δεν έχω καμία απολύτως τέτοια ενημέρωση και θα έλεγα ότι κινείται η ενημέρωση ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις και από το Υπουργείο  και από τον Πρωθυπουργό, ότι δεν πρόκειται να κλείσει η δομή η να υποβαθμιστεί».

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου με ασθενοφόρο, υπάρχει καθημερινά ένα που καλύπτει τις ανάγκες του , διευκρίνισε ότι το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητος οργανισμός  από τα νοσοκομεία και αναγνώρισε ότι είναι λίγα τα ασθενοφόρα σε σχέση με τον πληθυσμό και τις αυξημένες ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο.

Στάθηκε επίσης  στη υποστελέχωση στο ιατρικό προσωπικό από το 2018 που οι Παθολόγοι έφυγαν από την Παθολογική κλινική  και έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα πρόσληψης Παθολόγου η Γενικού Γιατρού με μπλοκάκι για ένα έτος. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο παρέχει μόνο βραχεία νοσηλεία με μετακινούμενους γιατρούς .

Κλείνοντας η κ. Μοσχονά ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Μικροβιολογικού εργαστηρίου με την πρόσθεση νέου μικροβιολογικού αναλυτή τελευταίας τεχνολογίας και εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250