Σαββαόγλου για φορολογικό νομοσχέδιο: “Βαφτίζουν εκ προοιμίου φοροφυγάδες τους μικροεισοδηματίες” (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 14:17

Σαββαόγλου για φορολογικό νομοσχέδιο: “Βαφτίζουν εκ προοιμίου φοροφυγάδες τους μικροεισοδηματίες” (Inkefalonia 89,2)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σάββας Σαββαόγλου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

« Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τους Δικηγόρους, απλά οι Δικηγόροι λόγω της ιδιότητας τους είναι στην πρωτοπορία αυτού του ζητήματος. Το νομοσχέδιο αφορά όλη την μικρομεσαία τάξη. Η συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων είναι  χαμηλοαμοιβόμενοι και εργαζόμενοι με μπλοκάκια, άνθρωποι που κλείνουν τα γραφεία τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο και το μεταφέρουν στο σπίτι. Το ότι υπάρχουν και κάποιοι με μεγάλα εισοδήματα, λογικό είναι να υπάρχουν, όμως υπάρχει θέμα και τοπικά. ( Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχει εγγεγραμμένους 88 ενεργούς Δικηγόρους)».

«Δεν είπε κανείς να μη παταχθεί η φοροδιαφυγή , όμως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν από τους νέους και τους μικροεισοδηματίες που τους βαφτίζουν εκ του προοιμίου φοροφυγάδες. Δόθηκε λίστα στην δημοσιότητα και είναι 17 οι μεγαλοοφειλέτες του Ελληνικού κράτους , τα τεράστια ποσά τα οφείλουν 17 σχηματισμοί η πρόσωπα , όχι οι 700 χιλιάδες μικροεπαγγελματίες. Ας ξεκινήσουν από εκεί, τα ποσά που χρωστάνε οι 17,είναι υπερδεκαπλάσιο  από τα 600 εκατομμύρια που προσδοκά  ότι θα εισπραχτούν από τα δημόσια ταμεία με το νομοσχέδιο που πάει να περάσει».

«Το νομοσχέδιο αυτό θεωρεί ότι δεν μπορεί να ζεις με αυτά τα λεφτά που δηλώνεις και σημαίνει ότι βγάζεις παραπάνω, αυτή είναι η φιλοσοφία του.

Το πρόβλημα  του νομοσχεδίου δεν είναι μόνο να επισημάνει το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο είναι η προμετωπίδα , οι κυρώσεις που αναφέρει για διαβίβαση δεδομένων σε ανεξάρτητη αρχή –τιμολόγια ,το καταστούν προστιμοκεντρικό και δεν είναι ο στόχος του η φοροδιαφυγή, ο στόχος του είναι να γίνει ξεκαθάρισμα των «μικρών» που δεν μπορούν να υπάρχουν. Θα τους εξαλείψει το σύστημα, γιατί  όταν σε έναν «μικρό» που έχει πρόβλημα οικονομικό , του βάζεις φόρο από 1μιση έως 3 χιλιάδες επιπλέον από αυτό που πληρώνει και έχει ρυθμίσεις σε ταμεία , σε εφορία, κλπ αυτό θα προκύψει».

Ο κ Χατζηδάκης, σου λέει πως τα βγάζεις πέρα , κάτι δεν μας λες καλά, όμως δεν μπορεί να ξέρει πως τα βγάζεις εσύ πέρα και ότι κλείνουμε τρύπες κάθε μήνα. Του φαίνεται αδιανόητο να έχεις 3 χρονιές ζημιές, γιατί δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι από το 2010 έχουμε περάσει από συμπληγάδες πέτρες. Έλεος, σε ποιο κόσμο ζει, σε ποιο κόσμο ζει η Κυβέρνηση. Η δεν ξέρει τι του γίνεται, η έχει ως σκοπό, όποιος αντέξει άντεξε και οι άλλοι βρείτε κάτι άλλο να κάνετε (  στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στον υφυπουργό  Οικονομικών για την ατυχή έκφραση του περί ντελιβεράδων χαρακτηρίζοντας τον κρατικοδίαιτο )».

Ο κ Σαββαόγλου, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση υποσχόταν προεκλογικά φοροαπαλλαγές και μετεκλογικά λειτουργεί αντίθετα και  ότι μπορεί ακόμα και κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου  στην βουλή να διορθώσει τα κακώς κείμενα του.

Κλείνοντας έψεξε γενικώς την κυβέρνηση για έπαρση και αλαζονεία τονίζοντας ότι θα έχει ως απάντηση τα ανάλογα επίχειρα. 

Σημ. Πέμπτη 30 Νοεμβρίου συνεδριάζει ο Πανελλήνιος Δικηγορικός Σύλλογος για την πορεία των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα τους έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250