"Προσβολή κατά όλων των Ελλήνων η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ", τονίζει μέσω του COSMOS 96,5 ο Φαραντούρης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 13:16

"Προσβολή κατά όλων των Ελλήνων η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ", τονίζει μέσω του COSMOS 96,5 ο Φαραντούρης

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης με αφορμή την επιλογή του από την ηγεσία του κόμματος ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Ο κ Φαραντούρης πρωτίστως συνεχάρη τις οικογένειες των Κεφαλονιτών και Θιακών  μαθητών που βραβεύθηκαν πρόσφατα στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιώς για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη τελετή ως άκρως συγκινητική για τον ίδιο.

Με αφορμή δε και την προ ημερών βράβευση  των Κεφαλονιτών Κωνσταντίνου Αικατερίνη και  Χρυσοβαλάντη Αμβροσιάτου από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τις επιδόσεις τους, εξήρε την ευφυΐα των Κεφαλονιτών. 

Για την επιλογή του με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος ανέφερε: «Είμαι καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου  και με εμπειρία σε οτιδήποτε ακουμπά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Έχουμε μπροστά μας μία πολύ κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών και είναι γενικώς μια κρίσιμη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ανασκουμπωθεί και έχω αναλάβει και εγώ έναν ρόλο να βγούμε προς τα έξω με εξωστρέφεια και να κοινωνήσουμε το μήνυμα ως το μεγαλύτερο κόμμα της κεντροαριστεράς στη χώρα. 

Αυτό που ζητάει και ο κόσμος είναι η ισχυρή αντιπολίτευση , ελπίδα και προτάσεις και έχουμε. Έχουμε την τεχνοκρατική επάρκεια ,ι την επαγγελματική προϋπηρεσία ,την αγωνιστική διάθεση και την διεθνή καταξίωση, αλλά κυρίως την κατανόηση των προβλημάτων που περνάει η κοινωνία, άρα μπορούμε να την βοηθήσουμε. Γι αυτό υπάρχουν τα κόμματα κι εγώ γι αυτό ασχολούμαι , γιατί μέσα από την πολιτική βλέπω τις επόμενες γενιές. Μπορεί να μην καταφέρουμε τίποτα, αν όμως καταφέρουμε κάτι, θα είναι κέρδος για τις επόμενες γενιές». 

Με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές του 2024, ο κ Φαραντούρης σημείωσε:

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στις επόμενες ευρωεκλογές . Στην Ευρώπη γίνονται πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε εδώ. Το 80% της νομοθεσίας που ισχύει γύρω μας και στην καθημερινότητα μας διέπονται απο κάποιους νόμους που αποφασίζονται στις Βρυξέλες, για μας χωρίς εμάς. Η Βουλή σε πολλά πράγματα απλά ενσωματώνει Ευρωπαϊκές οδηγίες . Βεβαίως εκπροσωπούμαστε από Ευρωβουλευτές και ορισμένοι από αυτούς είναι πανάξιοι για την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας, αλλά ο κόσμος εδώ δεν γνωρίζει τι ψηφίζουν εκεί, ακόμα και κάποιοι βουλευτές μας».

 Ο ρόλος του ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος είναι όπως τόνισε: «Αυτό που θέλω και εγώ να αναδείξω μέσα από την θέση την οποία αναλαμβάνω , είναι να συντονίσουμε τις Ευρωπαϊκές πολιτικές, να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα με μια Ευρωπαϊκή ατζέντα και να πούμε στον κόσμο , πως τα ζητήματα που αποφασίζονται στις Βρυξέλες για σένα χωρίς εσένα, πρέπει να γίνουν κτήμα σου. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Ο κ Φαραντούρης ανέπτυξε το πεδίο και τους τομείς στο οποίο ευελπιστεί να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και δήλωσε ότι στις Ευρωεκλογές του 2024, θα είναι παρών με το ένα η τον άλλο τρόπο.

Για την ακύρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απαξία – προσβολή στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Βρετανό ομόλογο του και κατά συνέπεια στον κάθε Έλληνα πολίτη. Χαρακτήρισε δε την ακύρωση της συνάντησης ως διπλωματική απρέπεια στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού . 

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στην εθνική γραμμή της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250