“Oι γυναίκες πλέον μιλάνε, σπάνε την σιωπή τους” – Oι εργαζόμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον INKEFALONIA 89,2

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 13:48

“Oι γυναίκες πλέον μιλάνε, σπάνε την σιωπή τους” – Oι εργαζόμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον INKEFALONIA 89,2

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την   Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησαν  η Κοινωνιολόγος Γασπαράτου Ελένη, η Κοινωνική Λειτουργός Φωή Φωτεινή και η Ψυχολόγος Στρακάτου Αναστασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που τιμάται 25 Νοεμβρίου κάθε έτος.

Οι προαναφερόμενες αρχικά αναφέρθηκαν  στην 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κατά την 10ετή λειτουργία  του Συμβουλευτικού  Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς. Για το 2023,από τις 23 έως 25 Νοεμβρίου έγινε φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» με χρώμα πορτοκαλί το οποίο είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος» έγινε η προβολή της δραματικής ταινίας «AFTER LUCIA».

Με την αναφορά :«Ένα κομμάτι της δουλειάς μας πέρα από την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων γυναικών είναι και το να βγούμε προς τα έξω ως Συμβουλευτικό Κέντρο και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας», οι κ. Γασπαράτου Ελένη, Φωή Φωτεινή και Στρακάτου Αναστασία στάθηκαν στην πρόληψη που αναφέρεται στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία , χαρακτηρίζοντας την ως το πιο σημαντικό κομμάτι για την ευαισθητοποίηση των γυναικών και της τοπικής κοινωνίας: « Αυτός ήταν ο στόχος από την 1η χρονιά, μέσα από δράσεις πρόληψης όπως αυτές που κάνουμε στα σχολεία (ανέλυσαν επαρκώς ποιες είναι αυτές και σε τι αποσκοπούν).

Μίλησαν και ανέλυσαν επαρκώς επίσης:

-Για τον ρόλο και την δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.

-Για την ψυχολογία και την στάση της κακοποιημένης γυναίκας και την ενδυνάμωση που της προσφέρει το κέντρο.

-Στα τρίτα πρόσωπα που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση κακοποιητικών συμπεριφορών λαμβάνοντας συμβουλές από το Κέντρο.

-Στην αύξηση της βίας κατά των γυναικών κατά την περίοδο της πανδημίας που παραμένει στα ίδια επίπεδα τοπικά και εν έτει 2023, με ενθαρρυντικό  το στοιχείο ότι οι γυναίκες πλέον μιλάνε και σπάνε την σιωπή τους.

- Στην δική τους καθημερινή  διατριβή με κακοποιημένες η με κοινωνικά προβλήματα επιφορτισμένες γυναίκες.

_Στο στόχο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς να αποκτήσει δικό του Νομικό Σύμβουλο για υποστήριξη στις γυναίκες που απευθύνονται σ αυτό ( προς το παρόν τις παραπέμπουν για νομική υποστήριξη σε Νομικό Σύμβουλο άλλων κέντρων που συνεργάζονται).  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250