Λουκάκης στον COSMOS 96,5: "Με το νέο φορολογικό, το 50% των ατομικών επιχειρήσεων θα κλείσει"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 11:19

Λουκάκης στον COSMOS 96,5: "Με το νέο φορολογικό, το 50% των ατομικών επιχειρήσεων θα κλείσει"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Λουκάκης  για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ως άδικο.

«Δεν μπορεί να γίνεται οριζόντια ένα νομοσχέδιο και να καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, πρέπει να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Το φορολογικό νομοσχέδιο απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες  και όχι μόνο στους αυτοαπασχολούμενους ,τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις . Από την στιγμή που εφαρμοστεί , το 50% της ατομικής επιχείρησης στην Ελλάδα θα κλείσει, το άλλο 50% θα αναγκαστεί να κάνει απολύσεις ,η ανεργία θα αυξηθεί  στο 30% και οι φορολογικές εισπράξεις θα πέσουν γιατί δεν θα εισπράττει φόρους το κράτος. Θα συμβεί το αντίθετο από αυτό που προβλέπει ο κ. Χατζηδάκης. Για να εφαρμόσεις κάτι ως Κυβέρνηση και ως Υπουργός, πρέπει να συνεργαστείς και να λάβεις υπ όψιν σου την άποψη των κοινωνικών εταίρων, των ανθρώπων της αγοράς, γιατί η θεωρία από την πράξη απέχει.

Σε διαβούλευση είναι για όλο τον κόσμο, θα έπρεπε να κάτσει στο τραπέζι με την ΕΣΗΕΑ, την ΓΣΕΒΕ, με όλα τα θεσμικά όργανα και να πάρει την γνώμη τους και όχι για το νομοσχέδιο, αλλά για το πώς θα πατάξει την φοροδιαφυγή.

Και για εμάς τις υγιείς επιχειρήσεις η φοροδιαφυγή είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, δεν την θέλουμε , θέλουμε να δουλεύει η αγορά έντιμα, αλλά όχι με τέτοια νομοσχέδια που μας στέλλουν σπίτι μας».

Ο κ Λουκάκης ανέλυσε επαρκώς τις συνέπειες που θα προκύψουν για τους επαγγελματίες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και δεν

παρέλειψε να αναφερθεί στο δύσβατο μονοπάτι που πέρασαν τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο πόσο η μικρομεσαία και η ατομική επιχείρηση στήριξε το κράτος σε σχέση με τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που εξάγουν χρήμα και τόνισε ότι όπου υπάρχει θέμα επιβίωσης επιχειρήσεων δεν υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής κάτι που θα

έπρεπε να λάβει υπ όψιν του ο κ Χατζηδάκης.

Για το δικαίωμα ένστασης των επιχειρηματιών όταν το πραγματικό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το ελάχιστο τεκμαρτό που ορίζει για αυτούς η Εφορία, με την προϋπόθεση να ελεγχθούν ώστε να αποδείξουν στην εφορία ότι λένε αλήθεια ο κ Λουκάκης το χαρακτήρισε ως αστειότητα.

Στάθηκε στο τι θα συμπαρασύρει το κλείσιμο επιχειρήσεων σε σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη και προοιώνισε ότι έρχεται Αρμαγεδδών εάν προχωρήσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ως έχει και κάλεσε όλους τους επαγγελματίες να είναι σε εγρήγορση γιατί με βάση τις δηλώσεις που θα κάνει η Κυβέρνηση σε σχέση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα αντιδράσουν γιατί είναι θέμα επιβίωσης.

Τέλος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στα όσα απο κοινού με την συνεργασία και του Δήμου Αργοστολίου επιμελούνται για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, όπως η «Λευκή Νύχτα» και εκδηλώσεις για τα παιδιά που τις χαρακτήρισε εφάμιλλες  με άλλων αστικών κέντρων: « Θα είναι τα πιο μαγικά και φανταστικά Χριστούγεννα όλων των εποχών»

Για την  Black Friday, ανέφερε ότι η Κεφαλονιά δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή και κίνηση. Όσο για την διαβούλευση του Δήμου Αργοστολίου για το άνοιγμα των Κυριακών κατά την χειμερινή περίοδο, είπε ότι είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250