Καππάτος: Επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου στη Βουλή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 13:29

Καππάτος: Επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου στη Βουλή

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους οι μικροί μαθητές της ΣΤ’ τάξης περιηγήθηκαν στους χώρους της βουλής, ενημερώθηκαν για την λειτουργία του κοινοβουλίου, για την ιστορία του Μεγάρου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας, όπου και χειροκροτήθηκαν από το Σώμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημέρωσα ο ίδιος γονείς και μαθητές για το τι σημαίνει να έχει κάποιος την τιμή να είναι μέλος της Βουλής. Τους μίλησα για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει ένας βουλευτής ως μέλος του ανώτατου οργάνου της Νομοθετικής εξουσίας. Από τις τοποθετήσεις του απέναντι στα υπό συζήτηση νομοσχέδια στις επιτροπές της Βουλής και εν συνεχεία όταν αυτά έρχονται προς ψήφιση στην ολομέλειά της, μέχρι το να είναι ο ίδιος εισηγητής ενός νομοσχεδίου, οπότε και πρέπει να γνωρίζει άριστα κάθε πτυχή του και να είναι σε θέση να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις πριν την τελική του έγκριση.

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι μαθητές μας να γνωρίζουν το έργο του ανώτατου οργάνου της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας. Να μάθουν δια ζώσης πώς φτιάχνονται, καταρτίζονται, ψηφίζονται και τίθενται εν ισχύ οι νόμοι που διέπουν κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είναι τιμή για μένα να υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μου από την Κεφαλονιά, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εύχομαι η επίσκεψη των μικρών μας φίλων στη βουλή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης καθώς και αφορμή για την ενεργό τους συμμετοχή στα κοινά. Είμαι βέβαιος ότι έχουν όλα τα εφόδια ώστε να είναι εκείνοι που θα μας εκπροσωπήσουν στο μέλλον στο ναό της Δημοκρατίας, καθώς η νέα γενιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

pkappatos school vouli 2