Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο και Θερινό Σχολείο «Βικέντιος Δαμοδός» του ΕΑΠ στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 17:47

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο και Θερινό Σχολείο «Βικέντιος Δαμοδός» του ΕΑΠ στο Ληξούρι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1o Διεθνές Συνέδριο και Θερινό Σχολείο «Βικέντιος Δαμοδός» με θέμα «Η επικαιρότητα του Διαφωτισμού τον 21ο αιώνα», το οποίο διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία μελών της τοπικής κοινωνίας/φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία της Επιστήμης» και του Εργαστηρίου Eπικοινωνίας της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) με τη συνεργασία του Δήμου Ληξουρίου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την πολύπλευρη συμπαράστασή του. Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο των Χαβριάτων, που πλέον λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού. Στα Χαβριάτα, ένα μικρό χωριό σε κοντινή απόσταση από το Ληξούρι, δίδαξε ο πολύ σημαντικός Έλληνας λόγιος Βικέντιος Δαμοδός τον 18ο αιώνα.

Συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρουσες πρωτότυπες ανακοινώσεις και πραγματοποιήθηκε ένας υψηλού επιπέδου επιστημονικός διάλογος.

Επίσης το Συνέδριο και το Θερινό Σχολείο παρακολούθησαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ε.Α.Π. και άλλων Πανεπιστημίων και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ε.Α.Π., Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης και ο Πρόεδρος της κοινότητας Χαβριάτων κ. Σπύρος Μοσχόπουλος. Σε μία μικρή εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ε.Α.Π. και ο Δήμαρχος Ληξουρίου επισφράγισαν τη βούλησή τους για περαιτέρω συνεργασία μέσω της υπογραφής σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του Συνεδρίου υπήρξε η συμβολή του κ. Μάκη Μήλλα, της κ. Ντίνας Ρηγάτου, της κ. Ιωάννας Φαρακλού και της κ. Άννας Αραβαντινού που εργάστηκαν με ενθουσιασμό για την οργάνωσή του, της οικογένειας Μοσχόπουλου, αλλά και μεγάλου αριθμού εθελοντών και εθελοντριών στους οποίους και στις οποίες οφείλονται θερμότατες ευχαριστίες.

Επιπρόσθετα ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιδήμαρχο κ.  Μάκη Γαλανό για την ξενάγηση στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, όπως και στο διοικητικό προσωπικό, που ανέλαβε τις ξεναγήσεις στα τοπόσημα των Χαβριάτων και του Ληξουρίου. Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται εντός του 2024 να εκδοθεί ειδικός θεματικός τόμος εμπλουτίζοντας τη σχετική  βιβλιογραφία.

ΕΑΠ1 1 scaled jpgΕΑΠ2 1 jpgΕΑΠ4 1 jpg


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250