Απεργιακή Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο: Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι επικουρικοί και ΟΑΕΔ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 08:33

Απεργιακή Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο: Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι επικουρικοί και ΟΑΕΔ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                  

 ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΑΕΔ                                                            

     Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ. καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλειο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ  μετά τη δημοσιευμένη άρνηση του Υπουργού Υγείας ότι ειπώθηκε εκ μέρους του ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ επρόκειτο να μονιμοποιηθούν και την παραδοχή του ότι για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου.

     Αυτή τη στιγμή οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο είναι κενές και καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι εάν δε μονιμοποιηθούν, θα «καταρρεύσει» το Νοσοκομείο. 

     Επειδή αυτό θα έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των πολιτών, καλούμε το λαό του νησιού μας, σωματεία, φορείς και τους συμβασιούχους επικουρικούς και ΟΑΕΔ αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους, στην κινητοποίηση- παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλειο χώρο  του Νοσοκομείου στα πλαίσια της Πανυγειονομικής-Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ για να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες περίθαλψης των κατοίκων των νησιών μας με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ ώστε να παρέχεται σταθερή και συνεχής υγειονομική δημόσια και δωρεάν κάλυψη χωρίς να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ.
  • Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών. 
  • Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία. 
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.  
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής. 
  • Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια. 
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.  

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                       ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                                     ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ 


Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας  του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ., την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στα πλαίσια της Πανυγειονομικής-Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα  τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ.

Πρόκειται για συναδέλφους που ρίχτηκαν στη μάχη του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας , χωρίς καν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, χωρίς να καλύπτουν ούτε το ένα χιλιοστό των τραγικά μεγάλων κενών στη δημόσια Υγεία.  Βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή,  είτε ως διοικητικοί είτε ως οδηγοί είτε στα τηλεφωνικά κέντρα είτε ως μέλη των Κινητών Ομάδων, ακόμα και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε άλλα μέρη της χώρας. Με όλους τους τρόπους, μέρα - νύχτα, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, έδωσαν την μάχη αψηφώντας ακόμη και την προσωπική τους υγεία και ασφάλεια, προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Σήμερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας,  ότι «..για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου…» ουσιαστικά δρομολογείται η απόλυσή τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους αλλά και την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου,  αφού οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις του καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Απαιτούμε :

  • Καλύτερες συνθήκες περίθαλψης των κατοίκων των νησιών μας, με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, επικουρικών και ΟΑΕΔ ώστε να παρέχεται σταθερή και συνεχής υγειονομική δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τους οι ασθενείς.
  • Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών.  
  • Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.  
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας, στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.  
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου
  • Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια.  
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.  

Αργοστόλι  31/10 /2023                

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και όλων των εργαζομένων στη Υγεία στον Νομό μας.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς που καλεί η Διοίκηση του Σωματείου του Γ.Ν.Κ., απαιτώντας την άμεση  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ, χωρίς καμία ολιγωρία.

Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για την κατάργηση του θεσμού των αγροτικών ιατρών, που τους «ανακηρύσσει» προσωπικούς για να καλύψει, δήθεν, το σύνολο του πληθυσμού, δεν αναιρεί στο παραμικρό την άσχημη κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμών των δημόσιων κέντρων υγείας. Στην ουσία πρόκειται για ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση στις ήδη υποτυπώδεις υπηρεσίες, θα είναι πλέον κάτω και από τις ελάχιστες, ενώ οδηγεί και στη δημιουργία γιατρών πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ταυτόχρονα, μόλις χθες, ο αρμόδιος υπουργός, Μ. Χρυσοχοΐδης, επιχείρησε να κάνει το άσπρο-μαύρο, ρίχνοντας το φταίξιμο για τα τρομακτικά κενά στο προσωπικό, στην...απροθυμία(!) γιατρών και νοσηλευτών να εργαστούν, γιατί όπως ο ίδιος είπε «έχουμε 4.500 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται φέτος. Στο τέλος της ημέρας, δυστυχώς, πολλές φορές δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι (!)». Η πραγματικότητα όμως είναι όπως την περιέγραψε στις άλλες δηλώσεις του, που είπε αυτολεξεί ότι «..για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου…». Προλειαίνει δηλαδή το έδαφος για την απόλυσή τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους αλλά και την ομαλή λειτουργία των Δομών Υγείας του Νησιού και ιδιαίτερα του Γ.Ν.Κ.,  αφού οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις του καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Κ.-Ι., σταθερά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλους, απαιτεί:

  • τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, επικουρικών και ΟΑΕΔ εδώ και τώρα, χωρίς όρους και πρϋποθέσεις.
  • Να γίνουν άμεσα, όλες οι επιπλέον απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να πληρωθούν στο 100% όλες οι κενές θέσεις.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας.
  • Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής στο Γ.Ν.Κ.
  • Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250