ΕΛΜΕΚΙ: Τρία χρόνια χωρίς τον Διονύση Γεωργόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 22:17

ΕΛΜΕΚΙ: Τρία χρόνια χωρίς τον Διονύση Γεωργόπουλο

 Αφιέρωμα στην μνήμη του αξέχαστου συνάδελφου και πρωτοπόρου αγωνιστή  Διονύση Γεωργόπουλου

Τρία χρόνια κλείνουν από την απώλεια του αγαπημένου μας συνάδελφου και συναγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλου.

Ο Διονύσης Γεωργόπουλος γεννήθηκε το 1967 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, παιδί πολύτεκνης οικογένειας του Νικόλα Γεωργόπουλου και της Ελευθερίας το γένος Μινέτου, από τα Μουσάτα Κεφαλονιάς.

Από την πρώιμη φοιτητική του ζωή συνδέθηκε απόλυτα με το λαϊκό κίνημα και με τους αγώνες για το δίκιο της εργατικής τάξης και κάθε αδικημένου. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1984 και στο ΚΚΕ το 1985. Αναδείχθηκε ένα από τα πιο μαχητικά και συνεπή στελέχη του εκπαιδευτικού κινήματος και διατέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από το 2001 μέχρι το 2016..

Η μεγάλη συνεισφορά, η συνέπεια, η αυταπάρνηση και η μαχητική δράση του ξεχωριστού συναδέλφου μας Διονύση στην υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων στο νομό με την λειτουργία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η σημαντική συνεισφορά του στην Διαπολιτισμική εκπαίδευση στα προσφυγόπουλα, οι επεξεργασίες του για την επαγγελματική εκπαίδευση και τις συνθήκες μόρφωσης και εργασίας στα ΕΠΑΛ, η διαχρονική διεθνιστική δράση του και αλληλεγγύη απέναντι σε όλους τους λαούς που διεκδικούσαν τον δικό τους δρόμο ενάντια σε κάθε εξάρτηση και καταπίεση (Κούβα - συμμετοχή «μπριγάδες», Παλαιστίνη, κ.α.) η στράτευσή του σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση και αίτημα, η αλληλεγγύη του σε κάθε εργαζόμενο, αποτελούν την μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησε.

Η παραπάνω δράση του, συνέβαλλε καθοριστικά σε πολλές μικρές και μεγάλες κατακτήσεις του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεικού κινήματος.

Για όσους συμπορεύτηκαν μαζί του, για όσους στάθηκε προστάτης και αρωγός , αλλά ακόμη και στους πολιτικούς αντιπάλους του, έχει καταξιωθεί ως ένας σύγχρονος, ανιδιοτελής, λαϊκός αγωνιστής, που έδινε καθημερινά την μάχη και συνέδεσε το όνομά του με κάθε σύγχρονη διεκδίκηση και κατάκτηση του λαϊκού κινήματος τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά αλλά και γενικότερα.

Ο Διονύσης… ο Διονύσης μας …, θα είναι πάντα πίσω από τα πανό μας, πίσω από κάθε αγώνα μας, με την βροντερή φωνή του, την κοφτερή του σκέψη και το ανοιχτό του πουκάμισο.

Αργοστόλι 20 / 10 /2023              

   Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250