Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» δημιούργησε Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 13:27

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» δημιούργησε Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως, σε συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, προχώρησε στη σύσταση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, μία ορολογία που ωστόσο δεν χρησιμοποιείται πλέον, καθώς παραπέμπει σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Και η προσφορά σε αίμα είναι πράξη αγάπης που δεν ενέχει οποιοδήποτε στοιχείο συναλλαγής.

Στόχος της δράσης είναι η διάδοση του πνεύματος προσφοράς και αλληλεγγύης που διέπει την εθελοντική αιμοδοσία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στα Πουλάτα, αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δώσουν αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας με το οποίο ο Σύλλογος είναι διασυνδεδεμένος ή σε οποιαδήποτε Μονάδα Αιμοδοσίας της χώρας. Αρκεί να αναφέρει ότι η προσφορά αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» ή χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αριθμό μητρώου 16769.

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να στηρίξουμε την προσπάθεια του συλλόγου του χωριού μας, δίνοντας ο καθένας μας το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης. Άλλωστε η προσφορά αίματος εκτός από πράξη αγάπης για το συνάνθρωπο, είναι και πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας.

Υπενθυμίσουμε ότι κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18 έως 62 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα 3 με 4 φορές το χρόνο, αρκεί να έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών από την προηγούμενη δωρεά. Επιπλέον τονίζουμε ότι η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απολύτως ασφαλής, τελείως ανώδυνη και διαρκεί μόλις 5 με 10 λεπτά της ώρας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250