Αιτήματα και ζητήματα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 14:46

Αιτήματα και ζητήματα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ληξουρίου

Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Δήμου Ληξουρίου

Προς:

Υποψήφιους Περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων

Υποψήφιους Δημάρχους Δήμου Ληξουρίου

Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Μαθητών του Δήμου Ληξουρίου ιδρύθηκε το 2022 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς και μέλη της είναι οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου μας. Η Ένωση μας είναι ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Ιονίων Νήσων. Οι γονείς που συμμετέχουν στην Ένωση ασχολούμαστε και βοηθούμε χρόνια είτε σε Συλλόγους Γονέων είτε στην Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που δεν υφίσταται πια λόγο σπασίματος των Δήμων στο νησί της Κεφαλονιάς.

               Σε όλη τη πορεία της η Ένωση έχει κύριο σκοπό τη ποιότητα της εκπαίδευσης και της ζωής των παιδιών μας στο σχολικό τους περιβάλλον. Οι δράσεις μας αφορούν τη διεκδίκηση και εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων έτσι ώστε οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να έχουν σύγχρονα, ασφαλή, προστατευμένα, πλήρως εξοπλισμένα σχολεία και όλα τα εφόδια εκπαίδευσης που χρειάζονται.

               Ως Ένωση βρισκόμαστε δίπλα στους Συλλόγους Γονέων και συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Συμμετέχουμε στην Επιτροπή Παιδείας, στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ληξουρίου και ασχολούμαστε με ζητήματα που προάγουν τον πολιτισμό, την ψυχοκοινωνική υγεία διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε Επιστημονικές Ημερίδες, Κοινωνικές και Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις.

               Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών του Δήμου Ληξουρίου έχουμε σημαντικά αιτήματα και αντιρρήσεις σε πρόσφατες αλλαγές που εφαρμόστηκαν στην εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα σε τοπικο επίπεδο:

1) Παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία που είναι αναγκαίες λόγω επικινδυνότητας.

Α)Περίφραξη / μάντρα 1ου Νηπιαγωγείου, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς τα παιδάκια είναι μικρής ηλικίας και μπορούν εύκολα να βγουν στο κεντρικό δρόμο.

Β) Προαύλιος χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου, συντήρηση προκατ – στέγης.

Γ)Προαύλιος χώρος 2ου Δημοτικού Σχολείου, μπασκέτες και τάπητας.

Δ)Επισκευές τάπητα στο Πετριτσειο Γυμνασίου Ληξουρίου και επισκευή του πατώματος του Γυμναστηρίου καθώς έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, έχει φουσκώσει και είναι ακατάλληλο.

Ζ)Επισκευή περίφραξης ΕΠΑΛ, τοποθέτηση διχτυού για Βόλεϊ και επισκευή στις μπασκέτες.

2)Αποκατάσταση του μηχανουργείου του ΕΠΑΛ

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο από τους σεισμούς του 2014.

3) Μελέτη και κατασκευή Γυμναστηρίου στο Γενικό Λύκειο Ληξουρίου καθώς αυτή τη στιγμή μοιράζονται το γυμναστήριο του Πετρίτσειου Γυμνασίου.

4) Μονιμοποίηση σε οχτάωρη βάση των καθαριστριών στα σχολεία μας. Μόνιμη καθαριότητα στα σχολεία του Δήμου μας.

5)Μελέτη και κατασκευή ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Είναι κάτι που ζητάμε χρόνια, όλοι συμφωνούν αλλά δεν προχωρά. Το ΓΕΛ είναι ένα μικρό σχολείο που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι αίθουσες θα έπρεπε να παραχωρηθούν στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο και να δημιουργηθεί σε άλλο χώρο ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, ασφαλές και πλήρως εξοπλισμένο, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

6) Να σταματήσουν οι καταργήσεις τμημάτων στο 1ο Δημοτικό και στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου όπου μας είχαν υποσχεθεί από την Δευτεροβάθμια ότι η Β’ Γυμνασίου θα παραμείνει με 4 τμήματα και ότι στην Α Γυμνασίου θα δημιουργηθούν 4 τμήματα. Ξεκινήσαμε με 4 τμήματα τη σχολική χρονιά και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και τώρα καταργούν το τμήμα και στέλνουν τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν ώρες σε άλλα σχολεία.

               Τέλος σε κεντρικό επίπεδο ζητάμε

1)Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη καθώς έχει δυσκολέψει πάρα πολύ η εκπαιδευτική διαδικασία.

2)Να σταματήσουν να καταργούνται τα τμήματα σε όλα τα σχολεία και να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών.

3)Να δοθούν περισσότερα χρήματα για τα σχολεία στις σχολικές επιτροπές και γενικότερα γενναία χρηματοδότηση για την εκπαίδευση.

4)Σε καμία περίπτωση να μην καταργηθούν οι Σχολικές Επιτροπές και οι Επιτροπές Παιδείας καθώς οι αρμοδιότητες μεταβάλλονται στους διευθυντές των σχολείων και δίνονται χρηματικά ποσά που πιο πολύ μοιάζουν με χαρτζιλίκι παρά με χρηματοδότηση που μπορεί να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.Η ανάθεση, με απόλυτη ευθύνη των διευθυντών, άπειρων αρμοδιοτήτων από τεχνικές βλάβες μέχρι συντηρήσεις εξοπλισμού είναι απαράδεκτη και τους οδηγεί να ψάχνουν απεγνωσμένα χορηγίες και να χάνονται στη χαρτούρα και όχι να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο. Τα σχολεία μας πρέπει άμεσα να στηριχθούν υλικοτεχνικά και να μην περάσει κανένα νομοσχέδιο υπόχρηματοδότησης.

5)Τα Δημοτικά Σχολεία θα πρέπει να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαστήρια και εκπαιδευτικούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά το ολοήμερο και όχι να γίνεται παιδοφυλαξη.

6) Να λυθούν τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών

Δήμου Ληξουρίου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Η Γραμματέας

Θραψανιωτάκης Νικόλαος                                                                      Κοζομπόλη Παναγιώτα


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250