Κινητοποίηση στο λιμάνι της Σάμης για το Κέντρο Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 11:22

Κινητοποίηση στο λιμάνι της Σάμης για το Κέντρο Υγείας

Μαζική ήταν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σάμης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων ολόκληρης της ανατολικής Κεφαλονιάς, οι οποίοι διατράνωσαν την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην περαιτέρω απαξίωση του Κέντρου Υγείας Σάμης.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτών Στήριξης του Κέντρου Υγείας, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, την Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης, καθώς και συλλογικότητες και σχήματα του Δήμου μας. Ωστόσο η συμμετοχή ήταν πάνδημη, πέρα από ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες, καθώς όπως άπαντες συνομολόγησαν, η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι υπόθεση όλων μας.

Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και δεκάλεπτη συμβολική κατάληψη του κεντρικού καταπέλτη του πλοίου “Ανδρέας Κάλβος”, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν συγγνώμη από το πλήρωμα και τους επιβάτες για την ολιγόλεπτη ταλαιπωρία.

Στις σύντομες τοποθετήσεις τους ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Καμπίτσης και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Στήριξης του Κέντρου Υγείας Γιάννης Διγαλέτος, επανέλαβαν την αντίθεση όλων στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Ταυτόχρονα ζήτησαν την άμεση ανάκληση της παράλογης μετακίνησης της μοναδικής παιδιάτρου ΕΣΥ της περιοχής μας, αλλά και της ιατρού Γενικής Ιατρικής, την άμεση προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων του Κέντρου Υγείας, καθώς την καθημερινή παρουσία πλήρους επανδρωμένου ασθενοφόρου που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.

Εκτός από τους απλούς πολίτες που στήριξαν τη σημερινή δράση, στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και συλλόγων του Δήμου μας. Κυρίως όμως βρέθηκαν νέες και νέοι που θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, απαιτώντας ωστόσο το αυτονόητο. Μία υγειονομική δομή που να παρέχει ασφάλεια σε κατοίκους και επισκέπτες.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τους παριστάμενους να δεσμεύονται για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων μίας τεράστιας σε έκταση περιοχής με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό και ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

IMG 20230910 101727IMG 20230910 101809IMG 20230910 101834IMG 20230910 104006 1068x601received 213720888364147 1920x1440

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250