Διάκριση Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων σε Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 18:45

Διάκριση Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων σε Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού!

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ “ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ-ΠΑΡΑΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ” ΤΟΥ Δ.Σ. ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΟΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2023!

Η ΣΤ΄ Δημοτικού του Δ.Σ. Βλαχάτων, με τη δασκάλα της τάξης, Τόνια Αυγουστάτου, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολήθηκε στον τομέα της επιχειρηματικότητας/πρωτοβουλίας με τη δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού με θέμα τον αθλητισμό και κυρίως τον αθλητισμό των ΑμεΑ ατόμων.

Οι μαθητές και η δασκάλα τους σχεδίασαν το παιχνίδι “ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ-ΠΑΡΑΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ” ακολουθώντας τα βήματα του εκπαιδευτικού σχεδιαστικού οδηγού του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας που διοργάνωσε τον «3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού» στον οποίο και πήραν μέρος.

DSDW1

Το όνομα του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένο από έναν αρχαίο ελληνικό μύθο των Μυρμιδόνων που ήταν αρχικά μυρμήγκια σε έναν κούφιο κορμό δέντρου στην αρχαία Αίγινα τα οποία ο Δίας μετέτρεψε σε ανθρώπους και αργότερα εξελίχθηκαν σε τρομερούς πολεμιστές. Από αυτούς προήλθε και ο Αχιλλέας που τέθηκε επικεφαλής τους.

«Μυρμιδόνες-Παραμυρμιδόνες» ονομάζεται και ο αθλητικός σύλλογος του οποίου μέλη είναι αθλητές και παραθλητές και έχει σαν όραμά του την κοινωνική συμπερίληψη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Κάθε παίκτης/τρια είναι αθλητής/τρια ή παραθλητής/τρια, μέλη του συλλόγου αυτού. Το παιχνίδι έχει ανταγωνιστικό και συνεργατικό χαρακτήρα και είναι για 2-4 παίκτες, ηλικίας 9 ετών και πάνω.

Για αυτή τη συμμετοχή, απονεμήθηκε στο σχολείο μας η τιμητική διάκριση της «εύφημου μνείας», μεταξύ 120 συμμετοχών με υψηλό επίπεδο συναγωνισμού. Στην κατηγορία «Δημοτικό Σχολείο» απονεμήθηκαν τρία βραβεία και πέντε μνείες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Η Διευθύντρια του σχολείου

Αγάπη Μοσχοπούλου

DIAKRISI


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250