Σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης των μαθητών για τη συμπεριφορά στους σκύλους [εικόνες / video] - ανανεωμένο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 20:07

Σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης των μαθητών για τη συμπεριφορά στους σκύλους [εικόνες / video] - ανανεωμένο

Του Χρήστου Λαμπράκη

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε το τριήμερο 13 – 15 Μαΐου η εθελοντική ομάδα επισκέψεων «SAPT Hellas» προσκεκλημένη του Συλλόγου ζωόφιλων «ΝΤΟΡΙΣ» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Οι καταρτισμένοι εθελοντές του προγράμματος της «SAPT» , χωρισμένοι σε ομάδες, επισκέφθηκαν μαζί με εκπαιδευμένους σκύλους τα Δημοτικά Σχολεία ολόκληρης της Κεφαλονιάς με βασική επιδίωξη οι μαθητές να μάθουν σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα συμπαθή τετράποδα με στόχο τη μείωση των περιστατικών εγκατάλειψης και βίας.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, η ανταπόκριση των παιδιών υπήρξε αναπάντεχα θετική, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς κατά την επίσκεψη μας στο 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου την ώρα που πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα.

Ξεχωριστή εντύπωση άφησε στους μαθητές η επαφή με τους σκύλους της ομάδας  όπου τα παιδιά έμαθαν πως πρέπει να αγγίζουν τα ζώα ενώ παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Το πρόγραμμα επισκέψεων της «SAPTHellas» τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στη σημαντική πρωτοβουλία που αποτελεί ένα βήμα τα μικρά παιδιά σήμερα να είναι ακόμη καλύτεροι πολίτες αύριο.

Το απόγευμα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από την «SAPT» και το σύλλογο «ΝΤΟΡΙΣ» όπου ακούστηκαν τα συμπεράσματα των επισκέψεων στην Κεφαλονιά και κατατέθηκαν οι εμπειρίες όσων συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το VIDEO της συνέντευξης τύπου

https://youtu.be/mpBRAWnIzPM

Άρνηση συμμετοχής από το Δημοτικό Βλαχάτων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κύριος Διονύσης Καππάτος εκπροσωπώντας το Σύλλογο «ΝΤΟΡΙΣ» ανάφερε ότι το μοναδικό σχολείο που αρνήθηκε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν το Δημοτικό Βλαχάτων αφήνοντας αιχμές για την απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Δηλώσεις στο inkefalonia.gr

  • Υβόννη Αλυσανδράτου, Διευθύντρια 4ΟΥ Δημοτικού Αργοστολίου

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα και το πρόγραμμα που έγινε σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά. Θεωρώ ότι ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά, καθώς αγαπούν πολύ τα ζώα και ήταν πολύ όμορφη δραστηριότητα μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία»

  • Διονύσης Πυλαρινός Διευθύντης 6ΟΥ Δημοτικού Αργοστολίου

«Είναι γνωστό ότι η σχέση των ζώων με τον άνθρωπο είναι μια σχέση φιλική και αλληλεξάρτησης. Τα παιδιά έχουν περισσότερο ανάγκη αυτή τη σχέση καθώς μέσα από αυτή ενυπάρχουν αισθήματα που σχετίζονται με τις μεταξύ τους συναναστροφές.

Ανάλογες δραστηριότητες με τη σημερινή θα μπορούσαν να γίνουν και στο μέλλον και να γίνει ακόμη πιο γνωστό το πρόγραμμα με στόχο να λειτουργήσει θεραπευτικά στη συμπεριφορά των ανθρώπων»


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250