Σχεδόν έτοιμο το εντυπωσιακό ψηφιδωτό του Κολυμβητηρίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 14:44

Σχεδόν έτοιμο το εντυπωσιακό ψηφιδωτό του Κολυμβητηρίου

Σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που τοποθετείται αυτές τις ημέρες στην είσοδο του κολυμβητηρίου Αργοστολίου.

Το ψηφιδωτό έχει συνολική επιφάνεια 9m2 και τοποθετείται από την καθηγήτρια Σύγχρονης Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου Biljana Velinovic.

Το όνομα του είναι «Υδάτινος Κόσμος» και στο έργο εμπλέκονται στοιχεία του πραγματικού και του μυθολογικού κόσμου. 

Πραγματικά στοιχεία είναι οι μορφές των κολυμβητών που σχετίζονται άμεσα με το σκοπό του κτιρίου στο οποίο τοποθετείται το ψηφιδωτό. 

Στους κύκλους εμφανίζονται μορφές και στοιχεία του υποβρύχιου κόσμου (φύκια, ψάρια κλπ). Στο φόντο έχει χρησιμοποιηθεί λευκή, ζεστή πέτρα με πρότυπο τα αρχαία ψηφιδωτά». 

Το έργο κοσμεί την είσοδο του αναβαθμισμένου κολυμβητηρίου, ενώ στη συζήτηση  που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Έργων Διονύση Μινέτο, μας μετέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός για πρόσθετες παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου, με στόχο να γίνει ακόμη πιο φιλόξενος για γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στους αθλητικούς συλλόγους.


Χρήστος Λαμπράκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IMG 2039IMG 2041IMG 2042IMG 2045

Την ίδια ώρα, τοποθετήθηκε στο πάνω μέρος των κερκίδων νέο ασφαλές προστατευτικό κάγκελο.

IMG 2034IMG 2035IMG 2036




00 inkefalonia general ad 300X250