Θεόφιλος : Πρέπει να συνεχίσουμε για να δουν οι πολίτες τι πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 13:27

Θεόφιλος : Πρέπει να συνεχίσουμε για να δουν οι πολίτες τι πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ Μιχαλάτος ευχήθηκε αρχικά για τον Δεκαπενταύγουστο και τον εορτασμό της Κοιμήσεως  του Αγίου Γερασίμου χρόνια πολλά και υγεία σε όλους και στην συνέχεια ενημέρωσε σχετικά για την λειτουργία πάρκινγκ στον χώρο του Λιμεναρχείου Αργοστολίου.

« Δεν είναι μια απλή διαδικασία, το λιμάνι εξυπηρετεί ανάγκες των πλοίων και δεν είναι εύκολο να πάρεις άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους συναρμόδιους φορείς  για να σου επιτρέψουν το πάρκινγκ.

Καταφέραμε και πήραμε τις αδειοδοτήσεις παρ όλη την γραφειοκρατία που έχει το Ελληνικό Δημόσιο , θα τοποθετηθούν άμεσα οι πινακίδες και εκτός απροόπτου θα λειτουργήσει παρουσία κάποιου επίσημου προσκεκλημένου. Υπάρχει περίπτωση να έρθει ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας και να  υπάρχει ένα θέμα με την προσωπική του ασφάλεια στον χώρο , διαφορετικά θα ξεκινήσει να λειτουργεί και θα δώσει μία λύση για το υπόλοιπο καλοκαίρι και για το επόμενο καλοκαίρι .

 Οι λύσεις που αναζητούμε είναι να βοηθήσουν την πόλη για τα επόμενα χρόνια και σχεδιάζουμε για το μέλλον».

Στην συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος απαρίθμησε εν συντομία τις σκοπέλους από τις οποίες πέρασε η Δημοτική Αρχή στην διάρκεια της 1ης 4ετίας: « Μία Δημοτική Αρχή πέρα από το προεκλογικό της πρόγραμμα όταν παίρνει τα ηνία ενός Δήμου θέλει χρόνο για να γνωρίσει τα προβλήματα και σήμερα η Δημοτική Αρχή τα γνωρίζει.

Πρέπει να θυμηθούμε όλοι γιατί ξεχνάμε εύκολα, ότι είχαμε δύο χρόνια δύσκολα λόγω κορονοιού. 

Ξεκινήσαμε εμείς αρχές του 2020  να προσπαθούμε να ρυθμίσουμε 220 κρουαζιερόπλοια και μέσα σε έναν μήνα απαγορευόταν να κυκλοφορήσουμε έξω. Κατέρρευσαν τα έσοδα του Δήμου, οι υπάλληλοι  έδωσαν το αγώνα τους με τις ειδικές άδειες , με τα προβλήματα των σχολείων κλπ σε μια κοινωνία κλεισμένη στα σπίτια τους. Παράλληλα είχαμε και την περίπτωση του «Ιανού» που προκάλεσε στην Κεφαλονιά καταστροφές σε υποδομές. Παρ όλα αυτά σταθήκαμε όρθιοι και παράλληλα σχεδιάσαμε και καταφέραμε να εντάξουμε πάρα πολλά έργα και να έχουμε το επόμενο διάστημα να εκτελέσουμε πολλά έργα».

Σχετικά με τα όσα ειπώνονται για την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει αρχίσει εν μέρει η εφαρμογή της στο Αργοστόλι, ο κ Μιχαλάτος απάντησε: « Ήταν κάτι που ακουμπήσαμε, όταν οι άλλοι δε το έκαναν. Ο κ. Παρίσης που θέλει να διεκδικήσει πάλι τον Δήμο Αργοστολίου, κατάργησε την ελεγχόμενη στάθμευση και την Δημοτική Αστυνομία. Η  κυκλοφοριακή μελέτη η οποία κάναμε και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη, λέει ότι  το πρόβλημα δημιουργείται στην αγορά, με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η Τροχαία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο πρόβλημα που δημιουργείται είτε στην κεντρική λεωφόρο είτε στην αγορά και αυτό θα μπορούσε να το λύσει η Δημοτική Αστυνομία που ξανασυστήσαμε, αλλά έχει 1 άτομο από 10 που πρέπει να έχει. Όμως έχουμε μία μελέτη που στα σημεία που κάναμε παρέμβαση τα προβλήματα λύθηκαν και είμαστε εδώ, να δούμε και να διαπιστώσουμε αστοχίες της μελέτης και να τις διορθώσουμε .

Δεν αφήσαμε κάτι στην τύχη, τολμήσαμε την κυκλοφοριακή μελέτη. Και όταν θα μπεί η ελεγχόμενη στάθμευση και η Δημοτική Αστυνομία θα στελεχωθεί επαρκώς τους επόμενους μήνες θα λυθούν προβλήματα.

Το Αργοστόλι αλλάζει μέρα με τη ημέρα, επισκευάζονται και κατασκευάζονται σπίτια για τον τουρισμό και η πόλη έχει αποκτήσει τεράστιο όγκο αυτοκινήτων. Πρέπει η Δημοτική Αστυνομία να ελέγξει τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε θέσεις πάρκινγκ. Όποιος έχει ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα πρέπει να έχει δικό του χώρο και να μην καταλαμβάνει χώρους του Δήμου. Εμείς προσπαθούμε και θεωρώ ότι θα δούμε αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια».

Για την πρόσφατη αιχμηρή απάντηση του στον κ Παρίση, ανέφερε: « Όταν ο κ. Παρίσης αναγνωρίζει 4 χρόνια την προσπάθεια μας , όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ΄-όταν έρχεται- στηρίζει και ψηφίζει τις προσπάθειες που κάνουμε και έρχεται έναν μήνα πριν τις εκλογές να ανεβάσει τους τόνους και να μας κατηγορήσει για ανυπαρξία έργου , υπάρχει θέμα.

 Όταν δεν υπάρχει πολιτικός διάλογος με επιχειρήματα αλλά με πυροτεχνήματα και μετά από 10 χρόνια δημαρχίας της Κεφαλονιάς  αντί να βρεί ένα αφήγημα για να δικαιολογήσει τι δεν έκανε κατηγορεί εμάς, θεωρώ ότι δεν πρέπει να μιλάει.

Κατά την δική μου άποψη θα πρέπει κάποιος που είναι Δήμαρχος η κατέχει άλλη θέση , να έχει δύο  4ετίες και μετά να αποχωρεί.  Εμείς παλέψαμε , αντιμετωπίσαμε την πανδημία, τον Ιανόσχεδιάσαμε,  εντάξαμε έργα , είμαστε σε μία φάση που το έργο θα φανεί και θα μεγαλώσει την επόμενη Δημοτική περίοδο και θεωρώ ότι η κανονική σειρά είναι να ξαναεκλεγούμε Δημοτική Αρχή και μετά να αναλάβει κάποιος άλλος τα ηνία του Δήμου. Το να προσπαθείς μετά από 10 χρόνια που δεν έκανες κάτι ,να πεις ότι τώρα έχω όρεξη να κάνω ,δεν πείθεις. Εμείς δεν αμφισβητήσαμε την προσπάθεια του π. Αντιδημάρχου Έργων Διονύση Λυκούδη που έκανε τα έργα ανάπλαση της πλατείας, κλπ και θεωρούμε ότι χρειάζονται και άλλες αναπλάσεις, γι αυτό έχουμε αυτή τη στιγμή 8-9 εκατομμύρια που εκτελούνται έργα στην πόλη. Το  Αργοστόλι πρέπει να γίνει μια πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα, με αναπλάσεις όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά σε όλη την πόλη και γι αυτό έχουμε ήδη εργολάβο για να ενοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο, έργα που εκτελούνται στις Λαϊκές κατοικίες και όλες οι γειτονιές στο Αργοστόλι θα αλλάξουνε όψη».

Επανερχόμενος στις δύο επιβαλλόμενες κατά τον ίδιο θητείες, ανέλυσε: « Στο τέλος της 5ενταετίας θα πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος για κάποιον νέο  ο οποίος θα εκφράσει την επόμενη εποχή. Για την δική μου συνέχεια δεν μπορούμε να μιλάμε για μετά από 5 χρόνια , το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ασχοληθώ με τον Δήμο και θα δώσω την ευκαιρία σε κάποιο νέο παιδί , στον συνδυασμό θα είναι αρκετοί νέοι  υποψήφιοι , να αναλάβει την τύχη του Δήμου για την επόμενη 10ετία».

Για το ψηφοδέλτιο της παράταξης του ο κ Μιχαλάτος ενημέρωσε ότι είναι έτοιμο να κατατεθεί 31 Αυγούστου και μετά θα ακολουθήσει ο προεκλογικός αγώνας της «Δημοτικής Συμπολιτείας» σε κάθε σημείο του Δήμου Αργοστολίου. « Απευθυνόμενος στους πολίτες του Δήμου θα τους τονίσω ότι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο αφού γνωρίζουμε τα προβλήματα και αφού ξεπεράσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με την πανδημία και τον  «Ιανό»»  και είμαστε σε φάση αυτή τη στιγμή να υλοποιούμε. Ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να δούν οι πολίτες τι έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα θέματα τα ακουμπήσαμε για να είμαστε έτοιμοι. Ήδη έχουμε δουλέψει αναπλάσεις σε όλα τα χωριά , έχουμε φτιάξει μελέτες για όλες τις πλατείες των χωριών για να τις εντάξουμε στο «Πράσινο Ταμείο» και  κάποιες έχουν ήδη φτιαχτεί. Σε όλα τα όρια του Δήμου μας θα γίνουν παρεμβάσεις, η οδοποιία μας αφού αφαιρεθούν οι αμιαντοσωλήνες θα φτιαχτεί σε όλο τον Δήμο. Προχωράμε με σχεδιασμό  και αυτό θα πούμε στους πολίτες, που θεωρώ ότι έχουν  σωστό ένστικτο  και θα μας ανταμείψουν με μια ακόμα δημοτική περίοδο». 

Κλείνοντας ο κ Μιχαλάτος ευχήθηκε ένα καλό και αποδοτικό καλοκαίρι σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και μια πολιτικά σωστή προεκλογική περίοδο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250