Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου στην Κεφαλονιά - Απαγόρευση απόπλου ιστιοφόρου στο Φισκάρδο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 09:08

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου στην Κεφαλονιά - Απαγόρευση απόπλου ιστιοφόρου στο Φισκάρδο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Kεφαλονιάς ότι ιστιοφόρο  σκάφος σημαίας Ιταλίας, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο πηδάλιο και πιθανής έλλειψης καυσίμων, στην θαλάσσια περιοχή πλησίον αεροδρομίου Κεφαλληνίας, με τέσσερεις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια κατέφθασε το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ με ασφάλεια στον λιμένα Αργοστολίου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σε άλλο περιστατικό, πρωινές ώρες της Πέμπτης, στα πλαίσια περιπολίας διαπιστώθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, η εισροή υδάτων και η ημιβύθιση ιδιωτικού Τ/Χ σκάφους σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην αριστερή πλευρά του οικείου λιμένα.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του, με μέριμνα του οποίου το Τ/Χ ανελκύθηκε ασφαλώς στη στεριά.

Από το Λιμεναρχείο Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Τ/Χ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250