Επίσκεψη του Παναγή Καππάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 12:04

Επίσκεψη του Παναγή Καππάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου επισκέφθηκα την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το κτιριακό, καθώς αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι η μετεγκατάστασή της σε ένα πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο χώρο, ώστε  να αναβαθμιστεί η λειτουργία της.

Στην συνάντησή μου με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης  κ. Χρήστο Ζουναλή καθώς και  με το προσωπικό είχα πλήρη ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας που έχουν ληφθεί ως προς την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Υπηρεσίας.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι επιτυχημένες ασκήσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που ανά τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνουν με άψογο συντονισμό, με την εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων, τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και βέβαια με τις εθελοντικές οργανώσεις, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία δίνοντας έμφαση στην προστασία του πληθυσμού.

Η λειτουργία της Υπηρεσίας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο διαθέτοντας  οχήματα τελευταίας τεχνολογίας και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, τα οποία μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό επιχειρούν στην διαχείριση όλων των συμβάντων που προκύπτουν.

Η Πυροσβεστική μαζί με την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, την Πολιτική Προστασία και τις Εθελοντικές ομάδες του νομού μας, αντιμετωπίζουν και φέτος τις δυσκολίες της αντιπυρικής περιόδου.

 Όλοι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε ευγνώμονες για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

027C19A0 6395 4D39 BBE2 C49D788BD870




00 inkefalonia general ad 300X250