«Φυσικοί Κίνδυνοι στα Ιόνια Νησιά: Προκλήσεις, Απειλές, Ευκαιρίες» - Οι εκπρόσωποι προσβλέπουν στην καθιέρωση της εκδήλωσής ως ετήσια διημερίδα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 11:13

«Φυσικοί Κίνδυνοι στα Ιόνια Νησιά: Προκλήσεις, Απειλές, Ευκαιρίες» - Οι εκπρόσωποι προσβλέπουν στην καθιέρωση της εκδήλωσής ως ετήσια διημερίδα

Διημερίδα με θέμα «Φυσικοί Κίνδυνοι στα Ιόνια Νησιά: Προκλήσεις, Απειλές, Ευκαιρίες»

Το Ινστιτούτο Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσε διημερίδα με θέμα «Φυσικοί κίνδυνοι στα Ιόνια Νησιά: Προκλήσεις, απειλές, ευκαιρίες». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Λαέρτης», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους και φιλοξενήθηκε στους χώρους του Ινστιτούτου στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Στη διημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των  Ιονίων Νήσων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων της πολιτικής προστασίας των Ιονίων Νήσων. Η πρώτη μέρα της διημερίδας αφιερώθηκε στους επιστήμονες εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας που παρουσίασαν το έργό τους και ενημέρωσαν τους πολίτες για τις σύγχρονες εξελίξεις στο πεδίο των φυσικών κινδύνων. Τη δεύτερη μέρα το λόγο είχαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και φορέων της πολιτικής προστασίας των Ιονίων Νήσων που συζήτησαν πάνω σε θέματα της Περιφέρειας και αντάλλαξαν απόψεις όσο αφορά θέματα φυσικών καταστροφών με τους συμμετέχοντες.

Η διημερίδα έκλεισε με τους εκπρόσωπους του Ινστιτούτου να προσβλέπουν στην καθιέρωση της εκδήλωσής ως ετήσια διημερίδα όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να συζητούν για τις εξελίξεις του τομέα.

IMG 20230706 110336IMG 20230707 113250




00 inkefalonia general ad 300X250