Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 01:27

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Κεφαλονιά

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας  η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΓΡΑΔΑΚΙΑ» δυτικών ακτών ν. Κεφαλονιάς.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Τ.Α. 300 και το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546 όπου εντόπισαν το Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος «ΒALBOA» Ν. Πρέβεζας 145 προσαραγμένο στην περιοχή ''ΠΑΛΙΟΣΤΑΦΙΔΑ'' ν. Κεφαλληνίας.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το «ΜΑΚΗΣ» συνοδεία του Π.Λ.Σ. και του «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» στον λιμένα Αργοστολίου. 

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΒALBOA» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

Εκ του Λιμενικού Σώματος 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250