Πόσο θα επηρεάσει το κύμα καύσωνα την Κεφαλονιά - Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 15:04

Πόσο θα επηρεάσει το κύμα καύσωνα την Κεφαλονιά - Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5

O μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και ενημέρωσε για το πως θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες.

«Μέχρι και την Τρίτη ο καιρός θα είναι δροσερός. Όμως αναμένεται έκτακτη ανακοίνωση από την Μετεωρολογική υπηρεσία  για κύμα καύσωνα το οποίο θα είναι αρκετά επιθετικό την Παρασκευή και το Σάββατο με το όνομα «ΚΛΕΩΝ». Ο καύσωνας θα είναι πολυήμερος – από την Τετάρτη μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας – με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Σε κάποιες περιοχές την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει και τους 43 βαθμούς.

Στην Κεφαλονιά από την Πέμπτη και μετά θα δούμε τα πρώτα 40άρια, που σε συνδυασμό με την υγρασία θα κάνουν την ζέστη ανυπόφορη, με υψηλές θερμοκρασίες και τις βραδινές ώρες. Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες. Από την Κυριακή θα δυναμώσουν και οι άνεμοι και θα θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι οι επόμενες 10 μέρες που θέλουν προσοχή.

Πάντως είναι Ιούλιος και τον περιμέναμε τον καύσωνα, χρειάζεται υπομονή. Ήταν πολύ καλό που δεν υπήρξαν υψηλές θερμοκρασίες τον Μάιο και τον Ιούνιο – και δεν είχαμε συνθήκες ευνοϊκές για φωτιά - , αλλά οι τωρινές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν πολύ γρήγορα ξηρασία. Τώρα πάντως θα αναζητάμε την δροσιά».




00 inkefalonia general ad 300X250