Ε.Α.Σ.: Επανελέγχονται αγροτεμάχια όσων Αγροτών έλαβαν πέρυσι μειωμένες επιδοτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 17:47

Ε.Α.Σ.: Επανελέγχονται αγροτεμάχια όσων Αγροτών έλαβαν πέρυσι μειωμένες επιδοτήσεις

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) πραγματοποιείται καθολικός επανέλεγχος των αγροτεμαχίων, στα οποία υπήρξαν μειώσεις στις Συνδεδεμένες επιδοτήσεις κατά τους ελέγχους, που διεξήχθησαν με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης στο πλαίσιο της υποβολής της περσινής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε. – Ο.Σ.Δ.Ε. έτους 2022).

   Οι Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Αιγοτρόφοι, Προβατοτρόφοι, Βοοτρόφοι, Μελισσοκόμοι, Κηπευτικοπαραγωγοί και Δενδροκαλλιεργητές στους οποίους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών υπήρξαν μειώσεις κατά τον έλεγχο των Συνδεδεμένων Καθεστώτων λόγω αδυναμίας τεχνικής υποστήριξης που έχει επιφέρει καθυστερήσεις στις διαδικασίες της Ε.Α.Ε. – Ο.Σ.Δ.Ε. 2022, θα ειδοποιηθούν προκειμένου να προσκομίσουν ενδεχόμενο πόρισμα ζημιάς από τον ΕΛΓΑ ώστε να ληφθεί υπόψη για την ολοκλήρωση του επανελέγχου των αγροτεμαχίων τους.

   Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της Ε.Α.Ε. – Ο.Σ.Δ.Ε. έτους 2022, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από το Υ.Α.Α.Τ. με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης στα Καθεστώτα, μεταξύ των οποίων Βασική Ενίσχυση, Νέοι Γεωργοί, Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσική ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα (Μ13), Έλεγχος για τη χορήγηση ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές Επωφελείς για το Κλίμα και το Περιβάλλον (Πρασίνισμα – Greening), Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια Πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Σανοδοτικών Ψυχανθών, κλπ.

                   Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250