Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας: Στόχος η έδρα να παραμείνει ''μπλε''!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 10:42

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας: Στόχος η έδρα να παραμείνει ''μπλε''!

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου.

Οι τρεις υποψήφιοι είναι η Σμαράγδα Σαρδελή, ο Παναγής Καππάτος και ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Την παρουσίαση άνοιξε η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιάννα Κουλουμπή δίνοντας το λόγο στους υποψηφίους.

DSC 0044

Η κα Σμαράγδα Σαρδελή από την Ιθάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ''στην σημαντικότητα του να παραμείνει «μπλε» η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Ανέφερε πως μπορεί να μην έχει μείνει πολύς χρόνος για την εκλογές αλλά με θέληση θα τα καταφέρουν οι υποψήφιοι να μείνει η μονοεδρική των νησιών μας στη Ν.Δ.. Η κυβέρνηση από το 2019 δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τα νησιά μας τα οποία στήριξε και στις φυσικές καταστροφές του Ιανού και Μπάλλου. Η κα Σαρδελή τόνισε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την παράταξη και τα νησιά μας θέτοντας ως προτεραιότητες τα ζητήματα τις υγείας, των συγκοινωνιών και της πολιτικής προστασίας''.

DSC 0061

 

DSC 0066

Λαμβάνοντας το λόγο, ο νυν βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος τόνισε ότι ''η Ν.Δ. είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα όπου υπηρετεί την χώρα και την έννοια της δημοκρατίας από το 1974 έως και σήμερα διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην πορεία της χώρας. Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι αποτελεί τον καταλληλότερο ηγέτη που θα μπορούσε να έχει η χώρα με στόχο και όραμα έτσι ώστε στο τέλος και της επόμενης τετραετίας να ζούμε σε μια Ελλάδα διαφορετική. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το κράτος συνεχίζει να αναπτύσσεται. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού στηρίχθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς οι Δήμοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της χώρας. Η συνεργασία με τους τέσσερις δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν άψογη και οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των υπουργείων ήταν ανοιχτές. Για πρώτη φορά δόθηκαν σε Κεφαλονιά και η Ιθάκη 85 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν έργα στα νησιά μας. Τόνισε ότι η πρόοδος πρέπει να συνεχιστεί αι η κοινωνία οφείλει να έχει μνήμη για το τι διαδραματίστηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση. Για να συνεχιστεί το έργο της ανάπτυξης η έδρα πρέπει να παραμείνει «μπλε»''.

DSC 0077

Ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας με τη σειρά του ανέφερε ότι δεν δίστασε ούτε στιγμή να συμμετέχει στο φιλελεύθερο κόμμα όταν αυτό προτάθηκε από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα τόνισε πως ''όταν ένας καθηγητής ασχολείται με το τί πρέπει να γίνει στον τομέα της οικονομίας της χώρας έρχεται η στιγμή να διεκδικήσει την ευκαιρία έτσι ώστε να δει τι μπορεί να κάνει και ο ίδιος ως βουλευτής λαμβάνοντας πλέον αποφάσεις. «Ζηλευτό» αποκάλεσε τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας το οποίο είναι αποτέλεσμα σωστής διακυβέρνησης. Τα τέσσερα χρόνια κυβέρνησης Ν.Δ. η οικονομική ανάπτυξη, η εξωτερική πολιτική και η ψηφιοποίηση του κράτους είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα. Κλείνοντας, για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ο κ. Μαραβέγιας είπε ότι είναι δύο ευλογημένα νησιά όπου εάν συνδυάσουν τον τουρισμό με τον πολιτισμό και την αγροτική ανάπτυξη μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα ανάπτυξης στον ελλαδικό χώρο''.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Χαρώνη 

DSC 0040DSC 0068DSC 0070DSC 0074DSC 0082




00 inkefalonia general ad 300X250