Ευχέλαιο στο παρεκκλήσι του Αγ. Γερασίμου στην Αδελφότητα Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 08:42

Ευχέλαιο στο παρεκκλήσι του Αγ. Γερασίμου στην Αδελφότητα Πειραιά

Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ στην Αδελφότητα.

Ευχέλαιο τη Μεγάλη Τετάρτη 12/4 στις 18.00

Το ιστορικό μας σωματείο συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία που άρχισε πριν 101 χρόνια με σεβασμό στους σκοπούς του καταστατικού και την επιθυμία του μεγάλου ευεργέτη Γαβριήλ Αθανασούλη. Στο άρθρο 3 του καταστατικού της Αδελφότητας αναφέρεται "αγορά ακινήτου δια την ανέγερσιν ενταύθα του ιερού ναού του Προστάτου των Κεφαλλήνων Αγίου Γερασίμου".

Επιθυμία του Προέδρου της Αδελφότητας Παύλου Σκλαβούνου, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν να διαμορφωθεί με δικά του έξοδα ένας ελεύθερος χώρος μέσα στο Πολιτιστικό μας Κέντρο, σε ένα καλαίσθητο εκκλησάκι. Το Δ.Σ. ενέκρινε την πρόταση και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως είναι πλέον έτοιμο και επισκέψιμο. Τον μικρό αυτό προσκυνηματικό χώρο, με τις αγιογραφίες του Προστάτη μας Αγίου, του Ελκώμενου Χριστού και των Απ. Παύλου μετά των Αγίων Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του μαθητή του Πρόκλου, όλες δια χειρός της αγιογράφου Παντελίας Στογιάννη, και οι οποίες είναι αφιερωμένες στους απανταχού Κεφαλλήνες και Ιθακησίους, επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος κατά την επίσκεψή του στην Αδελφότητα στα Μπουρμπουρέλια, οπότε και ετέλεσε αγιασμό παρουσία μελών και φίλων της Αδελφότητας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4) και ωρα 18.00 (6 μ.μ.) θα τελέσουμε το καθιερωμένο ευχέλαιο στο αφιερωματικό εκκλησάκι του Αγίου μας.




00 inkefalonia general ad 300X250