Κεφαλονίτικο άρωμα στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία πρώτης κατοικίας, της επαγγεματικής στέγης και της αγροτικής γης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:50

Κεφαλονίτικο άρωμα στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία πρώτης κατοικίας, της επαγγεματικής στέγης και της αγροτικής γης

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγεματικής στέγης και της αγροτικής γης

Με κεφαλονίτικο άρωμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Λούκα Κατσέλη, τον πρόεδρο κτηματομεσιτών Λευτέρη Ποταμιάνο και τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο. Μαζί η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:︎

- Υποχρεωτική εξωδικαστική ρύθμιση για τις τράπεζες.
- Αναστολή πλειστηριασμών: Πρώτη πράξη μετά τις εκλογές.
︎- Ιδρύεται Υφυπουργείο στο Υπουργείο Οικονομικών, με αποκλειστική αρμοδιότητα τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και της Στεγαστικής Πολιτικής.
︎- Συστήνεται Δημόσια Εποπτική Αρχή για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους
-︎ Δημιουργία Ειδικού Ταμείου Αναδιαρθρώσεων Οφειλών και Στεγαστικής Πολιτικής στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, που θα υποστηρίζει με ζεστό χρήμα, μέσω στοχευμένων επιδοτήσεων.

Ειδικά για τράπεζες & funds:

Βάζουμε κανόνες στη λειτουργία των funds.
Στο εξής, η εξωδικαστική ρύθμιση γίνεται υποχρεωτική. Καμία τράπεζα δε θα μπορεί να κάνει «bypass» την υποχρέωση να προτείνει βιώσιμη λύση στον οφειλέτη, αντί για αναγκαστικές εκτελέσεις και πλειστηριασμούς. Αν ο πιστωτής δε συμμετάσχει, ακυρώνεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.

Δύο εναλλακτικές για τον οφειλέτη:
(α)Ρύθμιση της οφειλής με διαγραφή του 40-60% και κρατική επιδότηση ως 50%, αλλά σύντομη διάρκεια αποπληρωμής.
ή (β) Ρύθμιση της οφειλής με καταβολή του 100% της αντικειμενικής αξίας και μακρόχρονη διάρκεια αποπληρωμής με σταθερό επιτόκιο 2%.

Η πρώτη ενέργεια μετά τις εκλογές:Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:
https://www.facebook.com/watch/?v=244395537961105

Η ομιλία της Λούκα Κατσέλη:

Δικαιοσύνη παντου.

Δείτε την ανάρτηση του Νικόλα Φαραντούρη:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Fsn9RhnPS1CQ6bU2rPMu9qnKnnW8KxwAuxdsuLsrFwBuqLNeNcziP9uGafk9ZLBbl&id=100080139314002


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250