Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: "Πολύ καλή εκδήλωση με την πιο άρτια παρουσίαση του πορτραίτου του μεγάλου ιδεαλιστή και αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 08:41

Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: "Πολύ καλή εκδήλωση με την πιο άρτια παρουσίαση του πορτραίτου του μεγάλου ιδεαλιστή και αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα"

Πολύ καλή εκδήλωση με την πιο άρτια παρουσίαση του πορτραίτου του μεγάλου ιδεαλιστή και αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα, πραγματοποιήθηκε στις 11 του Μάρτη στην αίθουσα πολιτισμού της Αγίας Ευφημίας από το δήμο Σάμης.

Οφείλεται εν πολλοίς στους αξιόλογους συμπατριώτες μας ομιλητές κ.κ. Γιώργο Ματαράγκα (φιλόλογο-ιστορικό ) και Πέτρο Πετράτο (διδάκτωρα ιστορίας – ερευνητή – συγγραφέα ), που ξεδίπλωσαν στο κοινό τις πτυχές της ζωής του σπουδαίου συμπατριώτη μας.

Είχαμε καταθέσει φίλοι και φίλες κατά το παρελθόν τη θέση μας για την επιδραστική προοπτική των επετειακών εκδηλώσεων στην καθημερινότητα μας.

Ότι θα θέλαμε να δούμε,… στην εφαρμογή κάποιας δράσης να αξιοποιείται η τεράστια πνευματική κληρονομιά του Μαρίνου Αντύπα, αποτελώντας έτσι ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και δημιουργίας για μας τους Κεφαλλονίτες και Κεφαλλονίτισσες αλλά και για τους συμπολίτες και συμπολίτισσες από όπου μας επισκέπτονται.

Ήρθε λοιπόν η πρόταση του κυρίου Πέτρου Πετράτου στο τελείωμα της εξαιρετικής ομιλίας – τοποθέτησής του να αγκαλιάσει την σκέψη μας και να δώσει την εικόνα της επόμενης κίνησης.

Κατασκευή μουσείου Μαρίνου Αντύπα - μελέτης και έρευνας του πρώτου σοσιαλισμού στην Ελλάδα – και που αλλού από τον τόπο καταγωγής του , στα Φερεντινάτα Πυλάρου του δήμου Σάμης.

Την πρόταση την οποία υιοθετούμε αυτούσια όπως ο ίδιος την κατέθεσε.

Υποσχόμαστε να διεκδικήσουμε μέχρι της επίτευξης του το έργο αυτό που το οφείλουμε στον σπουδαίο συμπατριώτη μας αλλά στις γενιές των νέων όπου αξίζουν την μεταλαμπάδευση μεγάλων αξιών από εμάς, πέραν των ντροπιαστικών και άδικων για αυτούς κληροδοτημάτων της παρακμιακής εποχής μας .

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ    

 




00 inkefalonia general ad 300X250