Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 - Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου στις 11π.μ."

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 13:00

Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 - Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία  Αργοστολίου στις 11π.μ."

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη, οι συγκινητικές εκδηλώσεις εργαζομένων, λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αποτελούν ελπιδοφόρο στοιχείο και έστειλαν την  προπαγάνδα περί ανθρώπινου λάθους της ΝΔ στα σκουπίδια. Δε πέρασε το σιωπητήριο που προσπάθησαν να επιβάλλουν, δεν πέρασαν οι προβοκάτσιες και η καταστολή,δεν εισακούστηκαν απόψεις ότι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών που πρόεβαλλαν τα άλλα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κ.α.Έπεσε στο κένο η απεργοσπαστική τακτική των ξεπουλημένων και θλιβερών ηγεσιών της ΓΣΕΕ.

Σχεδόν καθημερινά μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους σε super/market,αποθήκες τροφίμων,εμπορικά καταστήματα,,εργοστάσια κ.α..

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα!Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα!

Ένοχος είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή. Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ένοχες είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς και των Μεταφορών,για ιδιωτικοποιήσεις (ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 σε Ιταλική εταιρεία) που οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα.Και φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.Για το 2021 καταγράφηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της περίπου 1400 σιδηροδρομικά ατυχήματα με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες.

Τα κέρδη είναι η αιτία για τις εκατόμβες νεκρών στο Μάτι,για τις τεράστιες καταστροφές στην Εύβοια, για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία.Τα κέρδη είναι η αιτία για την υποβάθμιση και υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος Υγείας, για το ότι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματά τους σε ακατάλληλα κτήρια κοκ.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί.Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης,να αποδοθούν άμεσα όλες οι κρατικές-κυβερνητικές-εργοδοτικές ευθύνες.Δε θα συνεχίσουμε να μετράμε νέα θύματα στο παλίσιο που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Γιατί οι ζωές μας έχουν αξία.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για ΣΣΕ και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα αντιπυρικής,αντιπλυμμηρικής,αντισεισμικής προστασίας.
  • Ενίσχυση σε υποδομές και εξοπιλσμό,προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δομές Δημόσιας Υγείας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ                                                                                  

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για να απαιτήσουμε:

  • Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.
  • Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας και όλων των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και γνώμονα τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν,
  • Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Καμιά ανοχή – καμιά αναμονή

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Σωματείο Υπαλλήλων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16-3-2023. 

Το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συστηματικά υποβαθμίζει και μετατρέπει σε εμπόρευμα τα δημόσια αγαθά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες υποβαθμίστηκαν και απαξιώθηκαν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια. Το προσωπικό τους μειώθηκε και οι υποδομές τους συρρικνώθηκαν με στόχο να πουληθούν φθηνά σε ιδιώτες.  

Όμως αυτό που συνέβη στους σιδηρόδρομους δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό. Είτε πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, είτε για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι επιχειρήσεις είναι αυτές που θα αποκομίσουν τα κέρδη, ενώ η κοινωνία αυτή που θα φορτωθεί και θα πληρώσει τις ζημιές.  

Ο απέραντος πόνος από τον άδικο χαμό δεκάδων, νέων κυρίως, ανθρώπων έγινε οργή. Η οργή βγαίνει στους δρόμους και γίνεται ποτάμι ανατροπής. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η πολιτική που δολοφονεί θα ανατραπεί! Αυτό είναι το μήνυμα από τις συγκλονιστικές, επίμονες κινητοποιήσεις, με τις απεργίες των σωματείων, των υγειονομικών, τον ξεσηκωμό των φοιτητών και των μαθητών και των νέων σε όλη την Ελλάδα.     

 Tο έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε τη γύμνια των βασικών αφηγήσεων των τελευταίων σαράντα χρόνων κι ιδιαίτερα των μνημονιακών. Μας είπαν ότι κάθε τι δημόσιο είναι στραβό κι ανάποδο, κι ότι κάθε αγαθό έχει αξία μόνο αν γίνει εμπόρευμα, οφείλει να φέρνει κέρδος, να λειτουργεί ανταγωνιστικά, γι’ αυτό να αξιολογείται και να κατηγοριοποιείται για να καταργείται και να ιδιωτικοποιείται, να μεταλλάσσεται η λειτουργία του προς όφελος της αγοράς και των κριτηρίων του κέρδους, αν δεν ικανοποιεί αυτούς τους στόχους. Μας είπαν ότι δεν υπάρχουν «κοινωνικά αγαθά» και δικαιώματα, δεν υπάρχουν σύγχρονες εργατικές ανάγκες παρά μόνο «ατομική ευθύνη» για να αποκτήσεις ότι έχεις ανάγκη, στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την ασφάλιση… Και μας «τάισαν» φτώχεια, ανεργία, ζωή αβίωτη. 

Tο έγκλημα στα Τέμπη ήρθε να μας υπογραμμίσει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι μας παραπλάνησαν, μας ενοχοποίησαν, μας εκμεταλλεύτηκαν. 

Ήρθε με φόρο το αίμα νέων να μας αποκαλύψει πως δεν είναι η μοίρα μας η κακιά. Είναι η πολιτική τους! 

Η μόνη απάντηση είναι να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά και στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στο βωμό των κερδών τους. Το πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο των ΜΜΕ και του πλούτου πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τα εγκλήματά τους και ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν μπορεί να επιβληθεί από τον λαό και τη νεολαία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι εάν και όταν ανοίξουν οι κάλπες.  

 Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα , το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2023 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.  

          Για το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς:  

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ             ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ 

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στις 11 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 στις 11πμ για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για :

  • ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και συγκεκριμένα
  • Για τα σχολεία στα οποία η πρόσβαση είναι επικίνδυνη επειδή δρόμοι υψηλών ταχυτήτων βρίσκονται ακριβώς έξω από αυτά, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές ασφάλειας στην πρόσβαση των μαθητών (1ο και 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, ΕΠΑΛ Αργοστολίου, σχολικό συγκρότημα Πάστρας, 1ο και 3ο Γυμνάσιο, κόμβος Φαραώ, οδός Λάσης, στην Ιθάκη η διαδρομή Κιόνι –Φρίκες), για τα σχολικά συγκροτήματα όπου δεν έχουν λυθεί ακόμη τα θέματα πυρασφάλειας (ΕΠΑΛ Αργοστολίου), για τα σχολικά συγκροτήματα με ακατάλληλο και επικίνδυνο προαυλισμό (ΕΠΑΛ Ληξουρίου με το ετοιμόρροπο Μηχανουργείο) κ.α.
  • Για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με δημόσια Μέσα Μεταφοράς και όχι με ιδιώτες.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά. Η μαζική συμμετοχή των μαθητών στην πρόσφατη απεργία-συγκέντρωση-πορεία στις 8 Μαρτίου αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις τους (1οΓυμνάσιο, Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσοβουνίων) καταδεικνύουν την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα του μαθητικού κινήματος να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
  • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ
  • Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές και μεταφορές για μας και τα παιδιά μας.
  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, Υγεία Πρόνοια.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Αργοστόλι 14/3/2023

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΥΤΕ Δυστύχημα, ΟΥΤΕ ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας σε ολη τη χώρα, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα,ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νεους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.

Ειναι ξεκάθαρο, οτι όταν οι λαικες ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματκών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηροδρόμους και όχι μόνο.

Οσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Υπόλογοι είναι ολοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης,υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα.

Από τρένα τυφλά, απο λεωφορεία σαράβαλα, απο πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα,αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

Στους Δήμους αυτές οι πολιτικές έχουν οδηγήσει σε 64 νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία χρόνια και εκατοντάδες σακατεμένους, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν.

Η λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις,η οικονομική αυτοτέλεια,η ανταποδοτικότητα,τα τροφεία και τα αντίτιμα βάζουν στο ζύγι του κόστους τη δική μας υγεία και ασφάλεια.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται, οι ελλειψεις προσωπικου χτυπάνε κόκκινο, η εντατικοποίηση στην εργασία στο μέγιστο βαθμό,οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

Καλούμε τους συναδέλφους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν το έγκλημα να τιμωρηθεί.

Εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε θέση και να δυναμώσουμε την αντίστασή μας απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες,μεγαλοκατασκευαστές,εφοπλιστές και μεγαλέμπορους.

Με όχημα αυτη την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΙΑ Η (Χ)ΩΡΑ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ,16 ΜΑΡΤΗ, 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΔΑΣ ΟΤΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

To N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων, νεολαίων και μαθητών στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2023 στην κεντρική πλατεία και την πορεία στους Δρόμους του Αργοστολίου, καθώς και στο Ληξούρι και την Ιθάκη. Η μαχητική λαοθάλασσα και στο νησί μας, τσαλάκωσε την άθλια κυβερνητική επιχείρηση απαλλαγής των ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης καθώς και όλων των προηγούμενων, αλλά και της Ηellenic Train και του ΟΣΕ για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.

Οι προσπάθειες που κάνουν σήμερα οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια, να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο, έπεσαν στο κενό. Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, στα πλαίσια της «απελευθέρωσης» των μεταφορών που θυσιάζει την ασφάλεια των εργαζομένων και της νεολαίας, στον βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών ομίλων και μετράει την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος, είναι πλέον στο στόχαστρο του λαϊκού κινήματος, που ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας.

To N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συντονισμένο με την πανελλαδική – πανδημοσιοϋπαλληλική - πανεργατική Γενική απεργία που έχει προκηρυχτεί από ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Πέμπτη 16/3/20023 καλεί, σε συνέχεια του αγώνα και σε πάνδημη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν πρέπει να περιμένουμε νέα θύματα από το επόμενο τραγικό δυστύχημα, από ένα νέο σεισμό, από μια καταστροφική πυρκαγιά ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών, ή από την επικίνδυνη πρόσβαση των μαθητών από και προς το σχολεία.

Διεκδικούμε:

  • Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στα Τέμπη, να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος, να μην πάρουν συγχωροχάρτι τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, Δημόσιες δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, κόντρα στην πολιτική «κόστους - οφέλους», της εμπορευματοποίησης, των «Νοσοκομείων ΑΕ»,
  • Αντισεισμική πρόληψη και προστασία.
  • Άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των δημόσιων υποδομών στα νησιά μας (σχολεία, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο κ.α)
  • Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος

Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 14/3/2023                                                  

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16/3, 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Κλιμακώνουμε τη δραστηριότητά μας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι, για να μην ξαναθρηνήσει κανείς θύματα από την ασυδοσία εργοδοσίας-κυβερνήσεων.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που όλες αυτές τις μέρες ακούγεται σχεδόν καθημερινά από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Κλιμακώνουμε ταυτόχρονα για ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές, ασφαλείς πτήσεις, ασφαλές οδικό δίκτυο και ασφαλείς χερσαίες μεταφορές, ασφαλή σχολεία και δημόσια κτήρια, κάλυψη των αναγκών μας στη Δημόσια Υγεία, για ολοκληρωμένα και επαρκή σχέδια και έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της ζωής μας στους χώρους εργασίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΡΙΔΙ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΩΦΕΛΟΥΣ!

Καλούμε τους Συλλόγους των εμπόρων και των επαγγελματιών, των αγροτοκτηνοτρόφων, των φοιτητών, τους μαθητές, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Απεργία και να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά, όπως έπραξαν και στις 8 του Μάρτη!

Όλοι στην απεργία-κανείς για δουλειά!

Πέμπτη 16 Μάρτη, 11.00 το πρωί, όλοι στην Πλατεία Αργοστολίου!

Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας 

Συμμετοχή εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου 2023

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι υπάλληλοί της, έχουν γνωστοποιήσει στην Υπηρεσία τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Η συμμετοχή των εργαζομένων της ΥΠΑ στις κινητοποιήσεις αναγκαστικά επιφέρει τροποποιήσεις, (με ακυρώσεις και αλλαγές στις ώρες πτήσεων) στο πτητικό πρόγραμμα της Χώρας μας την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Συνεπώς ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό που έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει αεροπορικώς κατά την ημέρα της απεργίας να επικοινωνήσει με την αεροπορική του εταιρεία, αν δεν έχει ήδη ενημερωθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τις αλλαγές που θα ισχύουν στο πρόγραμμα των πτήσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250