Παναγής Καππάτος: "Η Ιθάκη παράδειγμα συνεργασίας για όλη την Ελλάδα" (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 09:38

Παναγής Καππάτος: "Η Ιθάκη παράδειγμα συνεργασίας για όλη την Ελλάδα" (εικόνες/video)

Η Ιθάκη σήμερα αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Παράδειγμα συνεργασίας προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας.

Στη χθεσινή εκδήλωση με συμπολίτισσες και συμπολίτες, μιλήσαμε για την μεγάλη προσπάθεια της τετραετίας 2019-2023. Μιας τετραετίας που είναι καλή για την Ιθάκη.

Σε 3,5 χρόνια από τον Ιούλιο του 2019 οι χρηματοδοτήσεις για την Ιθάκη είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με τα 4,5 χρόνια της περιόδου 2015-2019. Και έπεται συνέχεια.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αιρετούς, τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση και την κοινωνία της Ιθάκης. Ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, ο Έπαρχος Θανάσης Λιβιτσάνης και όλοι οι αιρετοί πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια τους και το αποτέλεσμα, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες. Όπως η προσπάθεια του Αντιδημάρχου Γιάννη Τρέλλη που σήκωσε επιτυχημένα μεγάλο βάρος για τα έργα ύδρευσης.

Είμαι στενοχωρημένος που δεν καταφέραμε ακόμα περισσότερα. Για αυτό συνεχίζω να συνεπικουρώ τις διεκδικήσεις της Ιθάκης. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνολικά και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την Ιθάκη.

Ιθάκη 12.2.23 6

Όχι μόνο με διαδοχικές επισκέψεις Υπουργών, αλλά με αποτελέσματα χάρη στην καλή συνεργασία, όπως:

  • Η μεγάλη πρόοδος στην Ύδρευση
  • Οι δεκάδες νέοι δρόμοι σε όλο το νησί
  • Το €1,5 εκ. για το Κέντρο Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Το νέο λιμάνι Φρικών που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ
  • Το πρότυπο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας
  • Η στήριξη στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές. Μόνο για τον «Ιανό» επιχειρήσεις και οικίες ενισχύθηκαν με €5 εκ.
  • Οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για αθλητικές υποδομές, μηχανήματα έργου και σύστημα διαχείρισης της ύδρευσης
  • Η χρηματοδότηση €280.000 για το Μητροπολιτικό Ναό
  • Τα νέα ασθενοφόρα, πλωτό και όχημα

Στην επόμενη τετραετία έχουμε να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα, όπως:

  • Την Αποχέτευση-Βιολογικό
  • Το Οδυσσειακό Κέντρο
  • Το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
  • Τη σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα
  • Την αξιοποίηση του Οικοτροφείου

Ιθάκη 12.2.23 7

Η Ιθάκη σήμερα έχει μια ανοιχτή πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί το αξίζει.

Για αυτό το λόγο, με την επερχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, είναι σημαντικό η αντιπροσώπευση της Ιθάκης στη Βουλή να συμπίπτει με την αυριανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με ισχυρή πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ευχαριστώ θερμά τους φίλους και τις φίλες για την παρουσία τους χθες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανο Φιαμπόλη και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ιθάκης Τάσο Γριμποβιώτη που έχουν καθοριστικό ρόλο για το κλίμα συνεργασίας. Είμαι δίπλα στους φορείς και τους πολίτες της Ιθάκης, γιατί αξίζει να συνεχίσουμε μαζί.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Παρακάτω Ομιλία και Βίντεο από την εκδήλωση

{https://www.youtube.com/watch?v=AUeXuCmyo84}

 

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ απόψε. Είναι τιμή μου.

Εύχομαι ότι καλύτερο για το 2023 με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βλέπω εδώ συμπολίτισσες και συμπολίτες. Ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε από παλιά. Ανθρώπους που μας ενώνουν κοινές αγωνίες.

Το γεγονός ότι σας μιλώ και με την ιδιότητα του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είναι μια μεγάλη ευθύνη απέναντί σας, όμως αυτό δεν αλλάζει τη σχέση μας σε ανθρώπινο επίπεδο.

Όπως ξέρετε, θα είμαι υποψήφιος και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ιθάκη 12.2.23 1

Γιατί όμως σας κάλεσα εδώ απόψε. Η αφορμή της πρόσκλησης είναι η κοπή της πίτας.

Όμως αυτό που θέλω κυρίως να μοιραστώ μαζί σας είναι η κοινή μας προσπάθεια για την πατρίδα μας.  Η προσπάθειά μας για την Ελλάδα και για την Ιθάκη.

Και εδώ στην Ιθάκη η διαδρομή των τελευταίων ετών είναι ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Πιστεύω ότι η τετραετία 2019-2023 ήταν μια καλή τετραετία για την Ιθάκη. Μια κοινή διαδρομή με όλους εσάς, από την οποία η Ιθάκη βγαίνει καλύτερη και οι πολίτες της δικαιωμένοι για τις επιλογές τους.

Όλα όσα σχεδιάσαμε, όλα όσα διεκδικήσαμε, όλα όσα πετύχαμε, οφείλονται στη συνεργασία και στον κοινό μας στόχο.

Για αυτό το λόγο, οφείλω να ευχαριστήσω:

  • Το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης.
  • Τους Αντιδημάρχους και όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο.
  • Τους Προέδρους των κοινοτήτων και τα τοπικά συμβούλια.
  • Τον αγαπητό Έπαρχο κ. Λιβιτσάνη και τους υπαλλήλους της περιφέρειας.
  • Τους φορείς και τις κρατικές υπηρεσίες της Ιθάκης.
  • Τους ενεργούς πολίτες και τους συλλόγους.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές μιας επιτυχημένης προσπάθειας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας ευγνωμονώ για την προσπάθειά. Για ότι κάνετε για τον τόπο μας.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεργάζομαι μαζί σας.

Φίλες και φίλοι,

Η ευρύτερη συνεργασία στα κοινά στον τόπο μας δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη. Δυστυχώς, είναι συνήθως η εξαίρεση στον κανόνα.

Ο καθένας από εμάς έρχεται από διαφορετικό δρόμο.

Πολλοί από εσάς ξέρετε ότι η συνεργασία μας δεν ήταν πάντοτε εύκολη.

Είχαμε δυσκολίες. Είχαμε διαφωνίες. Είχαμε διαφορετικές απόψεις

Όμως στο τέλος πάντα μας ενώνει ο κοινός στόχοςΝα κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση για το συμφέρον του τόπου. Και αυτό το καταφέραμε. Αυτό θεωρώ καθήκον μου.

Για αυτό σας είπα προηγουμένως ότι σήμερα η Ιθάκη είναι ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Να το πάμε πιο πέρα.

Ασφαλώς κάθε μια και κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα.

Όμως σέβομαι και ακούω κάθε άποψη. Ο ρόλος μου ως Βουλευτής, είναι να διευκολύνω και να υποστηρίζω τις προσπάθειες τις κοινωνίας μας.

Οφείλω ωστόσο να πω εδώ, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνολικά και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την Ιθάκη.

Και είμαι περήφανος και για τον πολιτικό χώρο που ανήκω. Περήφανος για την Κυβέρνησή και τον Πρωθυπουργό μας.

Η Ιθάκη σήμερα έχει πάντα μια ανοιχτή πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί το αξίζει. Γιατί έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα με την προσπάθειά της.

Είναι ένας τόπος μικρός σε έκταση, αλλά με εκτόπισμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Για του λόγου το αληθές, την Ιθάκη τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκαν:

  • Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστος Στυλιανίδης
  • Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και οι Γενικοί Γραμματείς κ. Κουτουλάκης και Κυριαζόπουλος
  • Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη
  • Η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη
  • Ο αρμόδιος Υφυπουργός για την Κρατική Αρωγή κ. Χρήστος Τριαντόπουλος
  • Ο κύριος Χαρδαλιάς, ο κύριος Σταυριανουδάκης και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων όσων σας αναφέρω; Αποτέλεσμα για την καθημερινότητά των πολιτών και για την ανάπτυξη της Ιθάκης.

Πρώτα και κύρια, μπορούμε να πούμε ότι η Ιθάκη έχει πλέον λύσει σε μεγάλο βαθμό το διαχρονικό πρόβλημα ύδρευσης. Το καλοκαίρι για πρώτη φορά η ύδρευση δεν ήταν το βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας. Σε αυτό συνέβαλλαν οι διαδοχικές χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας που φθάνουν στο μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά και η άριστη προετοιμασία του Δήμου Ιθάκης και του Δημάρχου Διονύση Στανίτσα. Ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων του Δήμου και του Αντιδημάρχου Ύδρευσης Γιάννη Τρέλλη.

Δεύτερον, πραγματοποιείται μια πολύ μεγάλη πρόοδος στην οδοποιία σε όλη την έκταση του νησιού. Κυριολεκτικά δεκάδες δρόμοι. Αυτό γίνεται χάρη στην χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση με πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και στην εξαιρετική απορρόφηση των κονδυλίων από το Δήμο.

Τρίτον, εξασφαλίσαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα πολύ μεγάλο έργο ύψους 1.500.000 ευρώ για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης. Για την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου και του εξοπλισμού. Για να προσφέρει το Κέντρο Υγείας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού.

Τέταρτον, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο για την Ιθάκη, με πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ για λιμενικές υποδομές και την ακτοπλοϊκή σύνδεση την τελευταία τετραετία. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου ένα σπουδαίο έργο για το λιμάνι των Φρικών, που στόχο έχει να αποτελέσει σύγχρονη πύλη σύνδεσης με τη Λευκάδα και να αναβαθμίσει τις υποδομές για το θαλάσσιο τουρισμό.

Πέμπτον, το μεγάλο πρόγραμμα με συνεργασία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και του Δήμου για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Ιθάκης. Ένα πρόγραμμα που ξεκινά από την Ιθάκη και τη Σκόπελο και θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές της χώρας.

Έκτον, τη διαρκή στήριξη που παρείχαμε στην τοπική κοινωνία της Ιθάκης. Στην πανδημία στηρίξαμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Στις φυσικές καταστροφές χρηματοδοτήσαμε έγκαιρα το Δήμο και την Περιφέρεια και προσφέραμε εργαλεία αποζημιώσεων στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα εδώ στην Ιθάκη μετά τον Ιανό. 948 οικίες και επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με 5.088.000 ευρώ. Η πλειονότητα των αιτήσεων αποζημιώθηκε στους πρώτους μήνες μετά το φαινόμενο.

Σας ανέφερα λοιπόν 6 μεγάλες παρεμβάσεις που ξεκίνησανυλοποιήθηκαν ή έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και στήριξη της Κυβέρνησης.

  • Ύδρευση
  • Οδοποιία
  • Κέντρο Υγείας
  • Λιμάνια
  • Αντιπλημμυρική Θωράκιση
  • Διαχείριση Κρίσεων

Ως Παναγής Καππάτος και ως Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε εδώ για να υποσχεθούμε τα πάντα στους πάντες. Ούτε λέμε ανεύθυνα ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα με μαγικό τρόπο.

Όμως θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να σας κοιτάω στα μάτια και να σας λέω ότι αυτά τα 6 μεγάλα κέρδη για την Ιθάκη, με τη συνεργασία όλων μπορούμε μαζί την επόμενη τετραετία να τα κάνουμε 12.

Και έτσι να αλλάξουμε τις τύχες του τόπου προς το καλύτερο. Το έμπρακτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ιθάκη είναι δεδομένο. Οι άξιοι άνθρωποι στην Ιθάκη υπάρχουν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Φίλες και φίλοι,

Πετύχαμε πολλά.

Παρόλαυτά, είμαι στενοχωρημένος που δεν πετύχαμε ακόμα περισσότερα.

Για αυτό το λόγο σας ζητώ αυτή την πορεία να τη συνεχίσουμε, να την ενισχύσουμε και να βάλουμε νέους μεγαλύτερους στόχους για την Ιθάκη.

Και έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε:

Κύριε Δήμαρχε, είναι σε καλό δρόμο η προετοιμασία για το σημαντικότερο ίσως έργο υποδομής, το δίκτυο αποχέτευσης και τον βιολογικό καθαρισμό. Θεωρήστε τη στήριξη της Κυβέρνησης δεδομένη όταν έλθει η ώρα.

Κύριε Έπαρχε, η Περιφέρεια προχωρά το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ανακύκλωσης, που θα δώσει χαρακτηριστικά αειφορίας στο μοντέλο ανάπτυξης της Ιθάκης.

Με συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου βλέπω ότι προχωρά για το πολύ σπουδαίο έργο του Ψηφιακού Οδυσσειακού Κέντρου. Δίπλα σε αυτό να αναπτύξουμε ένα δίκτυο υποδομών και δράσεων για την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής ταυτότητας της Ιθάκης, ως πατρίδας του Οδυσσέα και επίκεντρου των Ομηρικών Επών.

Έχουμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη ώστε επιτέλους η Ιθάκη να αποκτήσει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο με την Πάτρα.

Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ύδρευση.

Να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα για κατασκευή νέων δικτύων τόσο για καλύτερες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, όσο και για ένα πιο αξιόπιστο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.  

Να αναζητήσουμε πόρους για την αναβάθμιση των υποδομών για το θαλάσσιο τουρισμό της Ιθάκης.

Άρα φίλες και φίλοι, έχουμε πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε στην επόμενη τετραετία. Είμαι αισιόδοξος ότι αν συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης, τα περισσότερα μπορούμε να τα πετύχουμε.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε.

Όπως η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για αθλητικές υποδομές και την αγορά μηχανημάτων για το δήμο, με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Το έργο για τη διαχείριση του συστήματος ύδρευσης με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού με 280.000 ευρώ.

Θεωρώ επίσης πάρα πολύ σημαντική την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ιθάκης, ένα έργο που έχει ανατεθεί και προχωρά.

Ωστόσο δε θέλω να σας κουράσω. Και δεν είναι ο ρόλος του Βουλευτή, να υποκαθιστά τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

Για αυτό το λόγο θα ήθελα να μιλήσω γενικότερα για την πατρίδα μας.

Ιθάκη 12.2.23 10

Φίλες και φίλοι, κάποια πράγματα, δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα. Η Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια. Η Ιθάκη πέρασε δύσκολα. Κυρίως από δικά μας λάθη. Δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε εκεί.

Σήμερα ζούμε σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι για την καθημερινότητά μας, προέρχονται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες.

Ζήσαμε τη μεγαλύτερη πανδημία στον κόσμο από την εποχή της Ισπανικής Γρίπης, εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Μια τρομερή αναταραχή για τον πλανήτη.

Σήμερα ο πληθωρισμός και η ακρίβεια στην Ευρώπη και την Αμερική σημειώνουν ρεκόρ εδώ και 40 χρόνια.

Το ίδιο και με τις τιμές της ενέργειας. Βλέπουμε τιμές που ο κόσμος δεν είδε ξανά από την πετρελαϊκή κρίση του 1979. Βλέπουμε πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη.

Για αυτό θεωρώ ότι όσα πέτυχε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου αυτονόητα.

Και ποιο είναι το μεγάλο μας επίτευγμα; Ότι υλοποιήσαμε στο ακέραιο τις βασικές μας προεκλογικές υποσχέσεις. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στη χώρα μας.  Αποδείξαμε ότι στην πολιτική μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση, που στηρίζεται στη συνέπεια ανάμεσα σε λόγια και έργα.

Θυμίζω ενδεικτικά τι έχει καταφέρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2019:

  • Μείωση ή κατάργηση πάνω από 50 φόρων 
  • Ανάπτυξη της οικονομίας 8% το 2021, 6% το 2022, πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάπτυξη που θα συνεχιστεί το 2023.
  • Μείωση της ανεργίας στα επίπεδα του 2009 και συνολικά 450.000 επιπλέον εργαζόμενους από το 2019
  • Ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων
  • Αύξηση των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια
  • Εκκαθάριση των εκκρεμών κύριων συντάξεων και σύντομα και των επικουρικών
  • Ψηφιοποίηση του δημοσίου με 1500 νέες υπηρεσίες που μας απαλλάσσουν από χαμένο χρόνο σε ουρές στην καθημερινότητά μας. Και είμαστε ακόμα μόλις στο 30% της ψηφιακής μεταρρύθμισης.
  • Πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών στα σχολεία
  • Ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και θωράκιση των συνόρων μας απέναντι στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση
  • Νέες πολιτικές για το δημογραφικό με επίδομα γέννησης για κάθε παιδί, μεγαλύτερες άδειες μητρότητας και πατρότητας, μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη και προγράμματα στήριξης της οικογένειας.

Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα.

Θα μου πείτε δεν υπάρχουν προβλήματα;

Σας απαντώ: Υπάρχουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.

Το δημόσιο για παράδειγμα χρειάζεται ακόμα σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να είναι φιλικό και αποτελεσματικό.

Η απονομή δικαιοσύνης πρέπει να κινείται ταχύτερα.

Η ακρίβεια δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Όμως θέλω να σκεφτείτε κάτι, επειδή ακούμε και διαβάζουμε πολλά.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε το 2015-2019 σε εποχή ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δυστυχώς όχι και στην Ελλάδα λόγω των πολιτικών επιλογών του κ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με τις διεθνείς τιμές ενέργειας σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Με το φυσικό αέριο να εισάγεται σε τιμές ανάμεσα στα 30 και τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τι είδαν τελικά οι πολίτες, παρά τη φθηνή ενέργεια; Τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στην μεταπολίτευση. 29 νέους φόρους. Μείωση όλων των συντάξεων. Μείωση μισθών.

Κάντε λοιπόν τη σύγκριση. Η σημερινή κυβέρνηση στο μεγαλύτερο διάστημα της θητείας της διαχειρίζεται διεθνείς τιμές ενέργειας που είναι διπλάσιες και κατά διαστήματα έφθασαν να είναι δεκαπλάσιες. Με πανδημία και πόλεμο στην Ουκρανία.

Κι όμως: Μειώνει φόρους. Αυξάνει μισθούς και συντάξεις. Στηρίζει την κοινωνία με πάνω από 60 δισεκατομμύρια για την πανδημία, την ενέργεια, τις φυσικές καταστροφές και την ακρίβεια.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται πέρα από τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις.

Είναι πλέον εμφανές, ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο προσπάθειαδουλειά και ταπεινότητα απέναντι σε παγκόσμια προβλήματα που μας ξεπερνούν όλους.

Σε λίγες εβδομάδες θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας τα επόμενα 4 χρόνια.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα πεπραγμένα της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο η δική μας αξιοπιστία.

Είναι πια και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται αποκλειστικά σε ένα κομματικό κοινό, ως κόμμα διαμαρτυρίας. Με ακραίες και διχαστικές απόψεις. Χωρίς προτάσεις για το μέλλον της χώρας.

Αυτή η αδυναμία να προτείνουν κάτι για τη ζωή και την καθημερινότητά μας αποδεικνύεται και από τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις.

Ανοίγω μια παρένθεση εδώ.

Έχω βιώσει προσωπικά αυτό το φαινόμενο. Από το ΣΥΡΙΖΑ με παρουσιάζουν ως κάποιον που παίρνει τα σπίτια του κόσμου.

Ξέρετε είμαι 30 χρόνια δικηγόρος και ποτέ δεν έχω κάνει ποτέ πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Όσο είμαι Βουλευτής δεν έχω συμμετοχή σε κανένα δικαστήριο για οποιοδήποτε πλειστηριασμό γενικά.

Παρόλαυτά επιμένουν να λασπολογούν. Τους αφήνω σε αυτές τις λογικές του παρελθόντος. Δεν θεωρώ ότι η πολιτική είναι προσωπικές επιθέσεις. Πολιτική είναι η συνέπεια λόγων και έργων.

Προτιμώ λοιπόν να μιλώ για αυτά που κάναμε και κυρίως για αυτά που έχουμε να κάνουμε για τον τόπο μας στο άμεσο μέλλον.

Κλείνω αυτή την παρένθεση και συνεχίζω.

Τι σημαίνει φίλες και φίλοι η επερχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατία για τον τόπο μας;

Σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον της Ιθάκης η Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του τόπου να στηρίζει και να στηρίζεται στην αυριανή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Άρα ζητώ τη στήριξή σας, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί αξίζει να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια.

Αξίζει να κρατήσουμε την Ιθάκη ψηλά.

Εκεί που είναι σήμερα.

Με ισχυρή πρόσβαση και λόγο στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο τόπος χρειάζεται μια Κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Ένα κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα.

Σκεφτείτε για παράδειγμα πως θα είναι αύριο η Ευρώπη; Οι σημερινές τάσεις δείχνουν ότι θα συμβούν 3 πολύ σημαντικές αλλαγές.

  1. Η Ευρώπη θα μάθει να ζει χωρίς τη Ρωσική ενέργεια. Θα μετασχηματιστεί ενεργειακά.
  2. Θα μάθει να ζει χωρίς το φθηνό εργατικό δυναμικό της Κίνας και άλλων χωρών. Θα μεταφέρει παραγωγικές μονάδες πιο κοντά στις χώρες μας.
  3. Θα μάθει να ζει χωρίς την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα αναπτύξει μεσοπρόθεσμα δικές της αμυντικές και γεωπολιτικές στρατηγικές.

Αυτές οι αλλαγές εγκυμονούν κινδύνους. Προσφέρουν όμως και ευκαιρίες.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πει αρκετές φορές ότι η Ευρώπη οφείλει να φέρει πίσω στο έδαφός της παραγωγικές μονάδες. Είδαμε ξαφνικά με την πανδημία ότι δεν μπορούσαμε να παράξουμε ούτε βασικά καθημερινά αγαθά και είχαμε ελλείψεις.

Σήμερα στην Ελλάδα επενδύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη. Η Google, η Amazon, η Microsoft και άλλες εταιρείες. Δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην τεχνολογία.

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η Ιθάκη με όλα αυτά; Θα μπορούσα να σας πω για παράδειγμα, ότι μεγαλύτερο ΑΕΠ και μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα για το κράτος σημαίνει και περισσότερα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς.

Όμως νομίζω ότι πρέπει να δούμε παραπέρα.

Είναι σε εξέλιξη μια νέα τάση στον τρόπο εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων. Εργασία και από το γραφείο και από το σπίτι. Εργασία από απόσταση. Αλλά και ένα υβριδικό μοντέλο. Κάτι ανάμεσα σε εργασία και διακοπές.

Νομίζω ένας μεγάλος στόχος που μπορούμε να βάλουμε, είναι σε όλες τις λίστες για τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για ψηφιακούς νομάδες, η Ιθάκη να βρίσκεται εκεί. Ώστε όλο το χρόνο να τροφοδοτείται με νέο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ιθάκη έχει το όνομα, έχει τη φυσική ομορφιά και με στοχευμένες επενδύσεις σε υποδομές, μπορεί να γίνει κορυφαίος προορισμός. Η καλή φίλη της Ιθάκης Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη θα είναι δίπλα μας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με μια προσωπική αναφορά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Τάσο Γριμποβιώτη και στους άξιες φίλες και άξιους φίλους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στην Ιθάκη. Είναι παράδειγμα ενότηταςαφοσίωσης και προσφοράς στον τόπο. Τιμούν την παράταξή μας.

Σας ευχαριστούμε.

Τέλος, σε ότι με αφορά προσωπικά. Ως Παναγή Καππάτο.

Φίλες και φίλοι, με γνωρίζετε. Με γνωρίζετε κυρίως από τη φιλία 30 ετών με τον αγαπητό Σπύρο Κανδηλιώτη και την επαγγελματική μου συνεργασία μαζί του.

Στην Ιθάκη δεν είμαι καινούργιος, ούτε εμφανίστηκα για πρώτη φορά ως υποψήφιος Βουλευτής.

Ζούσα και ζω ανάμεσά σας.

Ως Βουλευτής είχα ένα βαρύ κοινοβουλευτικό έργο, καθώς ψηφίσαμε σε αυτή τη Βουλή 400 νόμους. Παρότι αντιμετώπισα και το εμπόδιο της πανδημίας, σχεδόν κάθε μήνα μετά την εκλογή μου, είμαι στην Ιθάκη.

Αυτό σας υπόσχομαι και για τα επόμενα χρόνια αν με τιμήσετε με τη στήριξή σας.

Ότι η Ιθάκη για μένα δεν είναι ούτε πάρεργο, ούτε περιοχή δεύτερης κατηγορίας.

Είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συνολικά.

Ως Βουλευτής είμαι παρών και στη Βουλή για να εκπροσωπώ τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο.

Είμαι όμως παρών και εδώ, με τη φυσική μου παρουσία. Είμαι πάντα στη διάθεση των φορέων και των πολιτών. Με τις αδυναμίες μου, με τα λάθη μου, με τις διαφωνίες που μπορεί να έχουμε.

Όμως θα κάνω τα πάντα ώστε να πετύχουμε μαζί τους στόχους της κοινωνίας μας. Και να λέμε όλοι μαζί, ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει που έγινε.

Και πράγματι… αξίζει φίλες και φίλοι.

Αξίζει να συνεχίσουμε μαζί.

Αξίζει να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Αξίζει να δώσουμε τον καλό αγώνα για την Ελλάδα και την Ιθάκη.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη στήριξη!

Να είστε όλοι καλά!

Ιθάκη 12.2.23 2Ιθάκη 12.2.23 3Ιθάκη 12.2.23 4Ιθάκη 12.2.23 5Ιθάκη 12.2.23 8Ιθάκη 12.2.23 9Ιθάκη 12.2.23 11Ιθάκη 12.2.23 12




00 inkefalonia general ad 300X250