Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5 : Έρχεται και άλλη ασφαλτόστρωση στη Σκάλα - Στο 75% οι συνδέσεις με τον Βιολογικό

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 09:49

Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5 : Έρχεται και άλλη ασφαλτόστρωση στη Σκάλα - Στο 75% οι συνδέσεις με τον Βιολογικό

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης και μίλησε για την  ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους 220 μ. στην περιοχή Σαρακίνικο , για τα έργα βελτίωσης του περιφερειακού δρόμου Σκάλας και για θέματα που αφορούν στην περιοχή του Ελειού –Πρόννων.

 

«Ο δρόμος στο Σαρακίνικο είναι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Ο δρόμος ήταν στενός ,υπήρχε ένα θέμα με έναν ιδιοκτήτη, όμως επιτέλους ο δρόμος έγινε έστω και με καθυστέρηση και δόθηκε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Πόρου. Όσον αφορά τον περιφερειακό δρόμο Σκάλας  , είχε προβλήματα, βελτιώθηκαν περίπου 200 μέτρα και η λειτουργία του θα είναι καλή».

Ο κ. Κουρκουμέλης ενημέρωσε και για τις άλλες οδικές παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή ευθύνης του: « Έχει βγεί ήδη εργολαβία για ασφαλτόστρωση του κάτω χωριού της Σκάλας, υπάρχει ανάδοχος  και πιστεύουμε ότι πριν την σεζόν του 2023 θα καλυφθεί το έργο. Για το πάνω χωριό έχει αναλάβει η Περιφέρεια  την ασφαλτόστρωση με μελέτη του Δήμου. Θα είναι ευχής έργο το καλοκαίρι να είναι έτοιμη η ασφαλτόστρωση σε όλο το χωριό της Σκάλας».

Όσον αφορά την λειτουργία του Βιολογικού της Σκάλας και του πόρου , ανέφερε: «Στην Σκάλα υπήρχε στην αρχή ένα πρόβλημα, όμως αυτή τη στιγμή λειτουργεί πολύ καλά. Οι συνδέσεις έχουν γίνει σε ποσοστό 75% , όσοι δεν έχουν συνδεθεί δεν έρχονται στην περιοχή, η λείπουν στο εξωτερικό. Στον βιολογικό του Πόρου η παράκαμψη που έγινε στο ποτάμι και δεν ολοκληρώθηκε όπως θα έπρεπε, δημιουργεί κάποια προβλήματα, με αποτέλεσμα το περσινό καλοκαίρι να ξεχειλίσουν κάποια φρεάτια  και να βγούν οι ακαθαρσίες στον δρόμο ,δύο τρείς φορές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Ανταποκρίθηκε η ΔΕΥΑΚ το συντομότερο δυνατό, αλλά δυσφημιστήκαμε. Έχουν εντοπίσει το πρόβλημα  και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, εάν γίνεται κάθε μήνα καθαρισμός θα λυθεί το πρόβλημα. Ήδη έχουν μπεί στην διαδικασία και πιστεύω να μην υπάρξει πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου , κάποια στιγμή το  Λεβητοστάσιο πρέπει να αποκατασταθεί, γιατί το σημείο που έγινε κατόπιν προσφυγής κατοίκου στο ΣΤΕ ήταν μεσοβέζικη λύση».

Για την πεζοδρόμηση της Σκάλας: « Η πεζοδρόμηση της Σκάλας απέδωσε και   η Σκάλα πήγε πάρα πολύ καλά την καλοκαιρινή περίοδο του 2022. Για ότι καινούργιο γίνεται θα υπάρχει πάντα η διαφορετική άποψη  και στην προκειμένη περίπτωση, την διαφορετική άποψη την είχαν κάποιοι που δεν ήταν στον πεζόδρομο. Τα μαγαζιά επί του πεζόδρομου είχαν αύξηση στις εισπράξεις τους από 50-100%  και ήταν λογικό οι εκτός πεζόδρομου να παραπονεθούν. Με την επέκταση του πεζόδρομου που θα γίνει, κάποιοι θα ικανοποιηθούν, κάποιοι θα συνεχίζουν να αντιδρούν που δεν θα περνούν τα αυτοκίνητα τους, όμως πιστεύω ότι μπροστά στο κοινό καλό αυτά θα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω».

Για τον οδικό άξονα Αργοστολίου- Πόρου και το τμήμα Ρατζακλί-Πόρος: « Οι μελέτες και όλα τα σχετικά προχωρούν, και πιστεύω ότι το έργο εάν η ΝΔ θα είναι και πάλι κυβέρνηση  θα πάει καλά. Το έχει εγγυηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  και  δεν θέλω να πιστεύω ότι αν δεν είναι ξανά πρωθυπουργός θα υπάρξει πρόβλημα.  Όμως κάθε αλλαγή δημιουργεί και προβλήματα. Το έργο που μας προβληματίζει είναι το τμήμα Ρατζακλί- Πόρος, ο βιολογικός που πέρασε από κει  έχει καταστρέψει αυτό το σημείο , είναι ο χειρότερος δρόμος του νησιού, είναι επικίνδυνος και ντροπή για την περιοχή που δέχεται τόσους τουρίστες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός έχει δείξει ενδιαφέρον γι αυτό , και μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχουν 2 εκατομ. για ένα μεγάλο μέρος του δρόμου. Κάπου φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν μπορώ να το εντοπίσω, πιστεύω να ξεπεραστεί και να ολοκληρωθεί το έργο».

Για τον αγροτικό γιατρό του Πόρου: « Δυστυχώς είναι μια πονεμένη ιστορία. Είναι απαράδεκτη η Κυβέρνηση και  ο κόσμος διαμαρτύρεται και έχει δίκιο. Φέρνουν γιατρούς και πηγαίνουν στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου. Υπάρχει γιατρός στη Σκάλα, η οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλη την περιοχή. Οι συνταγογραφήσεις γίνονται μέσω Σάμης και μέσω του φαρμακείου του Πόρου».

Τέλος για το σημείο που υφέρπει το έδαφος στον δρόμο Πόρου Σκάλας , κ. Κουρκουμέλης ανέφερε:. «Όσο πλησιάζουμε στον Πόρο είναι ένα σημείο στο οποίο πέφτει ο πηλός, αλλά είναι μεγάλο το υψόμετρο και κατεβαίνει όλη η πλαγιά, με αποτέλεσμα τα σπίτια που είναι στην κορυφή να αρχίζουν να κινδυνεύουν. Την χειμερινή περίοδο ότι πέφτει το αφήνουμε, γιατί συνεχώς κατρακυλά ο πηλός. Είχα επισκεφτεί το σημείο μηχανικοί της Περιφέρειας και μας υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να γίνει τοιχίο αντιστήριξης. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δοθεί λύση και σ αυτό».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250