Τραυλός για ΥΠΕΡΙΩΝΑ: Γραφειοκρατικό το πρόβλημα, σύντομα θα γίνουν οι πληρωμές

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 10:43

Τραυλός για ΥΠΕΡΙΩΝΑ: Γραφειοκρατικό το πρόβλημα, σύντομα θα γίνουν οι πληρωμές

O αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και εξήγησε τι συμβαίνει αναφορικά με την καθυστέρηση της καταβολής της επιχορήγησης στον ΥΠΕΡΙΩΝΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται και στα πρόθυρα αναστολής λειτουργίας.

«Μιλήσαμε με την κυρία Μαροπούλου. Ήταν ένα πρόβλημα γραφειοκρατικό, το οποίο πιστεύω ότι λύθηκε. Σύντομα θα πληρωθούν οι άνθρωποι που έχουν δίκιο και ζητούν τους μισθούς τους και πιστεύω ότι κάναμε ότι μπορούσαμε αμέσως μόλις ακούσαμε το πρόβλημα.

Εγώ προσωπικά το πρόβλημα δεν το γνώριζα και με ενημέρωσε η κυρία Μαροπούλου. Το βήμα που έπρεπε να γίνει από την δική μου την μεριά έγινε  και πλέον είναι θέμα ημερών, η τακτοποίησή του. Εννοείται ότι πρέπει να βοηθάμε αυτές τις δομές, άλλωστε το έχουμε αποδείξει και με τις δράσεις την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ. Ετοιμάζουμε και σε συνεργασία με τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ δομή στο Αργοστόλι.

Αυτό όμως το θέμα που προέκυψε με την καθυστέρηση, δεν είναι ακριβώς ευθύνη της Περιφέρειας και την κας Κράτσα. Είναι θέμα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ. Δεν είναι Περιφέρεια το ΕΣΠΑ, δεν είναι δικοί μας υπάλληλοι. Είναι ουσιαστικά μια αυτόνομη υπηρεσία. Από κει και πέρα πέσαμε πάνω στο πρόβλημα και ουσιαστικά έχει λυθεί».

Ο κος Τραυλός μίλησε και για την παρουσία του στην έκθεση στο Ντουμπάι, όπου τόνισε ότι παρουσιάστηκε το παραδοσιακό Ροβανί της Ιθάκης, με υλικά της γης των Επτανήσων όπως το λάδι και  το μέλι. Παράλληλα σημείωσε ότι  τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων είναι δημοφιλή στην Μέση Ανατολή.




00 inkefalonia general ad 300X250