Ο Πρόεδρος της Αγίας Ειρήνης για την ανάπλαση της πλατείας: "Το χρειαζόταν το χωριό... Επόμενος στόχος τα γήπεδα” (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 10:08

Ο Πρόεδρος της Αγίας Ειρήνης για την ανάπλαση της πλατείας: "Το χρειαζόταν το χωριό... Επόμενος στόχος τα γήπεδα” (COSMOS 96,5)

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Ειρήνης Μιχάλης Τότολος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στην περιοχή.

«Η ανάπλαση της πλατείας ήταν ένα έργο που χρειαζόταν το χωριό. Η πλατεία που είχαμε ήταν από την δεκαετία του ’80 και είχε προβλήματα, αλλά με την βοήθεια του Δημάρχου αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών τα καταφέραμε. Μπορώ να πω ότι είναι ένα έργο fast track με την άποψη ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις. Το Νοέμβριο του 2021 άρχισαν τα τοπογραφικά και τώρα ήδη έχουμε ξεκινήσει. Είναι η κεντρική πλατεία του χωριού, δίπλα στην παιδική χαρά και με την ανάπλασή της θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο το χωριό. Θα είναι ένα σημείο συνάντηση για τους χωριανούς».

«Την παλιά πλατεία την ξεχνάμε. Έχει σκαφτεί ο χώρος και είμαστε έτοιμοι να πέσουν τα πρώτα υλικά. Θα γίνει τσιμεντόστωση και μετά θα μπουν πλάκες πολυτελείας, θα γίνει δενδροφύτευση και θα έχουμε και παρτέρια. Παγκάκια θα μπουν και φώτα και πιστεύω θα είναι στολίδι για το χωριό μας. Είμαι πολύ περήφανος για την πλατεία. Πιστεύω μέχρι αρχές του χρόνου θα είναι έτοιμη η πλατεία».

«Το επόμενο έργο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το γηπεδάκι. Γήπεδο έχουμε αλλά είναι κι αυτό της δεκαετίας του ’80. Και το γήπεδο μπάσκετ που είναι δίπλα, θέλει και αυτό ανακαίνιση. Το έχω συζητήσει με τον Δήμαρχο και είναι θετικός, αλλά πρέπει να βρεθούν και χρήματα».

«Πριν ένα μήνα ξεκινήσαμε τον καθαρισμό των ρεμάτων μας και είμαστε εντάξει, δεν κινδυνεύουμε από τις βροχές.  Και οι λιμνοδεξαμενές ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο, αν και ο κόσμος δεν ασχολείται πολύ με την γεωργία».




00 inkefalonia general ad 300X250