Επιτυχημένη ημερίδα για την διατροφή και τον διαβήτη από την ΕΠΑΣ Νοσηλευτών (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 21:26

Επιτυχημένη ημερίδα για την διατροφή και τον διαβήτη από την ΕΠΑΣ Νοσηλευτών  (video)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΠΑ.Σ Β Νοσηλευτών του Γ.Ν. Κεφαλληνίας στα πλαίσια της ενημέρωσης-επιμόρφωσης με θέμα« Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή! Πώς μπορεί αυτά τα δύο να συνυπάρξουν;» . Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ζησιμάτου Την εισήγηση πραγματοποίησε η κα Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Υπεύθυνη Διαιτολογικής μονάδας «Λόγω Διατροφής», Κεφαλονιάς, Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων & Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Η κα Σολωμού αναφέρθηκε στους μύθους γύρω από τον Διαβήτη και την διατροφή, τονίζοντας πως στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει μικρά και τακτά γεύματα ο διαβητικός μπορεί να τρέφεται με όλων των ειδών τα φρούτα και τα λαχανικά σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στην Ασπαρτάμη μια γλυκαντική ουσία που είναι τόσο παρεξηγημένη τονίζοντας πως δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες έρευνες που να την ενοχοποιούν. Αλλά και σε άλλες ουσίες όπως η σακχαρίνη ,η στέβια η σουκραλόζη, η ακεσουλφάμη αποτελούν υποκατάστατα της ζάχαρης ασφαλή για τους διαβητικούς.

Η προσπάθεια για μια όσο γίνεται συστηματική και τακτική άσκηση αλλά και η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα του σακχάρου του αίματος αποτελούν την μαγική συνταγή που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης παρουσίασε μια σειρά υπερτροφών στο διαβήτη η οποία περιλαμβάνει: την κανέλα 1-1-5 κ. γλ. την ημέρα προλαμβάνει την εμφάνιση ΣΔ τύπου ΙΙ, το ξύδι 1-2 κ. γλ. μειώνει την γλυκόζη κατά 25%, οι ξηροί καρποί οι οποίοι αποτελούν τα «μαγικά φασόλια» μειώνουν τα επίπεδα LDL ,Χοληστερίνη και του σακχάρου του αίματος, τα σπαράγγια, η βρώμη η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και η γλυκοπατάτα που έχει την μαγική ιδιότητα να μην μεταβάλλει το σάκχαρο στο αίμα. Τροφές όπως το μπρόκολο τα φασολάκια και το σπανάκι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου ενώ 4 κούπες τσάι την ημέρα μπορούν να μειώσουν και 20% τις πιθανότητες εμφάνισης ΣΔ τύπου ΙΙ.
Την κα Σολωμού, παρουσίασε στους σπουδαστές της ΕΠΑΣ Νοσηλευτών ο Διευθυντής της Σπύρος Σακαλής, ενώ μετά το τέλος δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Δείτε παρακάτω όλη την παρουσίαση της κας Σολωμού,αλλά και φωτογραφίες
https://www.youtube.com/watch?v=QQ6DU5wcuVw
https://www.youtube.com/watch?v=pR7qaNS-2gU


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250