Απαντήσεις Τραυλού για τα καμμένα φώτα της Κρανιάς και άλλα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 17:39

Απαντήσεις Τραυλού για τα καμμένα φώτα της Κρανιάς και άλλα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του (COSMOS 96,5)

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και αναφέρθηκε σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Για τα φώτα στην Κρανιά: «Είμαστε σε διαδικασία διαγωνισμού γιατί είναι και τα φώτα στον Κούταβο που έχουν πρόβλημα, στον Χάρακα, στις Πλατιές και η υπηρεσία θέλει να τα δημοπρατήσει όλα μαζί. Περιμένουμε να βγει ο διαγωνισμός και θα αντικατασταθούν όλες οι λάμπες. Δεν μπορούμε να βγάλουμε για κάθε περιοχή ξεχωριστά».

Για τα χορτάρια στην Κρανιά: «Οι κυκλικοί κόμβοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε αυτό μας βοηθάει ο Δήμος. Για τις πικροδάφνες δεν υπάρχει κάποια εργολαβία για να τις ποτίζουμε. Οι πικροδάφνες θα ξαναβγούν».

Για τον δρόμο Αργοστολίου- Πόρου: «Ολοκληρώνεται η μελέτη και πρόσφατα κάναμε μια συντήρηση του δρόμου. Αναφορικά με την μελέτη, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και μέσα στο 2023 θα ξεκινήσουν τα έργα».

Αναπτυξιακά έργα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη: «Στην Ιθάκη περάσαμε από το ελεγκτικό συνέδριο το Οδυσσειακό Κέντρο και σύντομα θα δημοπρατηθεί, έχουμε εξοικονομήσει και τα χρήματα και σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο θα έχουμε ένα μουσείο με θέμα την Οδύσσεια. Θα είναι πρότυπο για όλη την χώρα.  Επίσης, προχωράει ο βιολογικός καθαρισμός της Ιθάκης και ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Αυτά είναι έργα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια».

«Στην Κεφαλονιά αυτή τη στιγμή γίνονται έργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος 7 εκατομμυρίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Ιερά Μονή Σισσίων και η Μονή Φανέντων. Και ο δρόμος την Άτρου μπαίνει στην τελική ευθεία και μόλις λυθεί το πρόβλημα του δασολόγου θα ξεκινήσουμε. Άλλο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κεφαλονιά είναι το υπερσύγχρονο εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων που φτιάχνεται από τον ΦΟΔΣΑ. Πρέπει να πούμε στον κόσμο, ότι μέχρι τώρα η Κεφαλονιά έθαβε τα σκουπίδια και δεν έκανε ανακύκλωση και θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Βρέθηκαν πολλά μέτρα θαμμένα σκουπίδια. Το εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο».

Για την τριμελή Επιτροπή που συνέστησε ο Πρωθυπουργός: «Όταν μας επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, του εξέφρασα το παράπονο γιατί στην Καρδίτσα δόθηκαν 243 εκατομμύρια από το Υπουργείο με μια εργολαβία και εδώ δεν τα αναλαμβάνει το Υπουργείο για να αποφύγουμε τις παθογένειες του κράτους, με γραφειοκρατίες, υποστελέχωση κλπ. Και τέλος είχα ζητήσει τα αντιπλημμυρικά έργα να θεωρηθούν εθνικής σημασίας. Η σύσταση της επιτροπής ήταν ουσιαστικά η απάντηση του Πρωθυπουργού στις απαιτήσεις μου. Και ο ρόλος της επιτροπής είναι βοηθητικός και όχι ελεγκτικός».

Για τα αντιπλημμυρικά έργα: «Έχει γίνει ένας καλός καθαρισμός στα ρέματα και θα έχουμε και άλλες 2 εργολαβίες για άλλα ρέματα και είμαστε όσο γίνεται έτοιμοι. Ποτέ δεν είμαστε σίγουροι με τα καιρικά φαινόμενα που έχουμε δει, όμως έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία».

Για τον δρόμο της Άσσου: « Δεν είναι μόνο η στροφή της Άσσου, αλλά πολλές σε όλη την Κεφαλονιά. Θα έχουμε σύντομα μια εργολαβία για όλες. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το πότε».

Για το εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Κάστρο της Άσσου: «Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα πολύ αξιόλογο και πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτό. Μάλιστα πρόσφατα είχε ανακαινιστεί, αλλά δεν έχουμε καμία ειδοποίηση από τον Δήμο για το κτίριο. Είχαμε κάνει και αυτοψία με την Περιφερειάρχη. Είμαστε στην διάθεση του Δημάρχου Σάμης να το δούμε και να κάνουμε παρέμβαση και στο Υπουργείο».

Για υποψηφιότητα στις εκλογές: «Προς το παρόν προηγούνται οι βουλευτικές εκλογές και σε αυτές δεν θα είμαι υποψήφιος. Μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο χρόνος είναι πολύς και δεν μπορώ να πω κάτι».




00 inkefalonia general ad 300X250