ΕΛΜΕΚΙ: "Εδώ και τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 08:48

ΕΛΜΕΚΙ: "Εδώ και τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας"

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΚΙ (6/10/2022) μπροστά στην επανεμφάνιση κρουσμάτων covid στα σχολεία, τονίζει ότι τα ανύπαρκτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αφήνουν εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς - μαθητές, καθώς και τις οικογένειές τους, (ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες), βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα:

  • δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν, ενώ μετά την πενθήμερη καραντίνα, προβλέπεται η επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).
  • Τεράστιο ζήτημα επίσης υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτών, που αν μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια!
  • Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  • Καταργείται η υποχρέωση για self-test στους μαθητές, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμη και σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.

Και ενώ όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν πάει περίπατο… οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα. Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους αναπληρωτές συναδέλφους της Α’ φάσης (που δε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης)!

Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα. Είναι επίσης μέτρο που αναπαράγει τον απαράδεκτο αυτό διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ο διαχωρισμός αυτός δεν εξυπηρετεί την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αν υπήρχε πραγματική έγνοια από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας θα έπρεπε να υιοθετηθεί το πάγιο αίτημα των σωματείων μας για την πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές μας και όχι να επικαλείται για άλλη μια φορά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

  • Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους. Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapid test στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.
  • 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Δωρεάν παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  • Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
  • Να αρθεί το άδικο μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν.

Αργοστόλι 10/10/2022

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250