Απαντήσεις Τραυλού για το όριο των οικοπέδων για νέα καταλύματα και την επιχορήγηση στις πληγείσες επιχειρήσεις (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 13:13

Απαντήσεις Τραυλού για το όριο των οικοπέδων για νέα καταλύματα και την επιχορήγηση στις πληγείσες επιχειρήσεις (COSMOS 96,5)

Σε μια σειρά από ερωτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενούμενος στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Όριο αρτιότητας στρεμμάτων για νέα καταλύματα:

«Πριν κάποια χρόνια, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η αρτιότητα από 4 στρέμματα για τουριστικές εγκαταστάσεις πήγε στα 10. Το θέμα το φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψηφίσαμε να γίνει ξανά 4 στρέμματα και θα στείλουμε τώρα στο Υπουργείο αίτηση να αρχίσει να εφαρμόζεται σωστά. Το όριο αρτιότητας να είναι λοιπόν 8 στρέμματα στις νέες εγκαταστάσεις και 4 στις παλιές».

Επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν φυσικές καταστροφές:

«Εμείς είχαμε περίπου 600 επιχειρήσεις που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και από αυτές σε 400 είχαμε προλάβει να κάνουμε αυτοψίες πριν σταματήσουμε λόγω πανδημίας. Πέρασε το χρονικό διάστημα όταν επανήλθαμε και ζητήσαμε τότε να δικαιωθούν οι 200 στους οποίους δεν είχε γίνει αυτοψία, γιατί δεν έφταιγαν σε κάτι και πέρασε μια τροποποίηση για να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θα αποζημιωθούν. Η Περιφέρεια δεν έχει καμιά ευθύνη σε κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μας κατηγορεί γιατί σε άλλες περιπτώσεις δεν είχε αποζημιώσει πληγέντες. Σίγουρα δεν έχουμε κάνει το τέλειο αλλά με την τελευταία τροποποίηση, έχουμε καταφέρει να τους καλύψουμε όλους».

Για τον δρόμο της Άτρου:

«Προχωράμε την διαδικασία για την πρόσληψη του δασολόγου που θέλει το Δασαρχείο για να επιβλέψει το έργο και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για το έργο του δρόμου της Άτρου και την πρόσληψη του δασολόγου».




00 inkefalonia general ad 300X250