Σπαθής στον COSMOS 96,5 για τους ψηφιακούς υδρομετρητές – Τι είναι και σε τι θα ωφελήσουν;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 12:17

Σπαθής στον COSMOS 96,5 για τους ψηφιακούς υδρομετρητές – Τι είναι και σε τι θα ωφελήσουν;

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και εξήγησε τι είναι οι ψηφιακοί υδρομετρητές που θα τοποθετηθούν στο Αργοστόλι, αλλά και στους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς.

«Και οι τρεις Δήμοι έχουν υποβάλλει πρόταση για τους ψηφιακούς υδρομετρητές. Η ΔΕΥΑΚ από μόνη της δεν μπορεί να καλύψει το οικονομικό κόστος και γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους. Οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και περιμένουμε να εγκριθεί για να προχωρήσουμε».

«Οι υδρομετρητές θα βοηθήσουν  - μέσω υπολογιστών – ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή  αν υπάρχει κάπου διαρροή, αν δουλεύουν σωστά τα ρολόγια, ό,τι αφορά τους καταναλωτές. Θα μπορούμε να βλέπουμε αν κάποιος έχει διαρροή πριν καν το καταλάβει ο ίδιος ο καταναλωτής. Ήδη είχαμε βάλει πιλοτικά 500 ρολόγια για να δούμε πως δουλεύει, αλλά τώρα περιμένουμε πιο εξελιγμένα. Σε αυτά που έχουμε βάλει, βλέπουμε αποτελέσματα αλλά είναι μόλις 500».

«Υπάρχει και το πρόγραμμα τηλεμετρίες. Αυτό έχει να κάνει με τους μετρητές και δεν έχει κάποια σχέση με τα ψηφιακά ρολόγια. Για αυτό το πρόγραμμα έχει κατατεθεί πρόταση στο Αντώνης Τρίτσης, έχει εγκριθεί και περιμένουμε τον ανάδοχο. Θα υλοποιήσουμε σιγά σιγά ότι έχουμε υποσχεθεί για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα του πολίτη».

«Με την αφαλάτωση της Άσσου υπάρχει ένα πρόβλημα με το οικόπεδο και έχουμε διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο ότι θα βρεθεί λύση. Το έργο εκεί έχει σταματήσει προς το παρόν, αλλά θα βρεθεί λύση».




00 inkefalonia general ad 300X250